Datum: 25-06-2022 - 16:50
15
mrt
'22
Woningstichting Padua reikt eerste sleutel uit van plan BOEBOLBOE. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

Woningstichting Padua reikt eerste sleutel uit van plan BOEBOLBOE. (foto's)

Deze week worden door Woningstichting Sint Antonius van Padua, de eerste 12 huurwoningen van het eerste blok (totaal 3) van het plan BOEBOLBOE aan de Schippersvaartweg opgeleverd. Op dinsdagmorgen 15 maart kreeg mevrouw N. Daryani Rad als eerste om 9.00 uur de sleutel als nieuwe huurder uitgereikt. De blije nieuwe bewoonster mocht de sleutel en een prachtige bos bloemen in ontvangst nemen, van woonconsulent Annemieke van der Togt van Woningstichting Padua....

De andere 12 rug-aan-rug huurwoningen in het derde blok worden eind maart opgeleverd en het middelste blok met de 21 sociale huurappartementen worden in april opgeleverd.

Algemene informatie BOEBOLBOE:
Het plan BOEBOLBOE aan de Schippersvaartweg (voormalige locatie van woonzorgcentrum Munnekeweij) bestaat uit 24 rug-aan-rug woningen in twee blokken en 21 appartementen in het middelste blok.

De naam BOEBOLBOE verwijst naar de historische bebouwing van boerderijen (BOE) en bollenschuren (BOL) op die plaats. Het ontwerp heeft ook een aantal elementen in zich van deze karakteristieke bouwstijlen.

De 2 keer 12 rug-aan-rug woningen zijn driekamerwoningen en bestaan uit een begane grond en een kap. De woningen zijn rug-aan-rug geschakeld en hebben daardoor alleen een kleine voortuin met een terras.

De 21 appartementen zijn twee- en driekamerwoningen en gesitueerd in een woongebouw van 3 bouwlagen (begane grond, 1e en 2e verdieping). De appartementen op de begane grond beschikken over een terras, die op de verdiepingen hebben een loggia.

De woningen en appartementen zijn energiezuinig en hebben geen gasaansluiting. De warmte die nodig is om de huizen te verwarmen en voor warm water worden middels bronnen uit de bodem gehaald.

Foto's BON: links mevrouw N. Daryani Rad en rechts Annemieke van der Togt van Woningstichting Padua.