Datum: 06-06-2023 - 07:54
10
mrt
'22
'Start met gezond bewegen' bij de opstapgroep van de NSL in Noordwijkerhout en Noordwijk.
Geschreven door NSL - Noordwijkerhoutse Strandlopers
Foto's Redactie BON

'Start met gezond bewegen' bij de opstapgroep van de NSL.

Atletiekvereniging de Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) start op zondag 27 maart met de jaarlijkse opstapgroep hardlopen. De groep sportief wandelen begint op dinsdag 29 maart. Onder begeleiding van ervaren trainers word je 9 weken getraind met de nadruk op ontspanning en aandacht voor lenigheid en uithoudingsvermogen. Alle trainingen starten vanaf het clubhuis “Cooling Duin” op de parkeerplaats bij de Duindamseslag...

en zijn in het bos, door het duin en over het strand. Het is heerlijk om buiten te trainen met de nadruk op ontspanning. Het maakt niet uit of je al eerder aan sport gedaan hebt of niet, er wordt bij het begin begonnen.

Al meer dan 30 jaar organiseert de NSL beginnerscursussen hardlopen en sportief wandelen. Deze cursussen zijn bedoeld voor iedereen van 16 jaar tot 60+ die (opnieuw) wil beginnen met hardlopen of sportief wandelen. 

Het trainen met elkaar is gezellig en is een extra stimulans om je op weg te helpen naar een betere conditie. Het maakt niet uit of je al eerder aan sport gedaan hebt of niet, we beginnen bij het begin.

Sportief Wandelen is duidelijk anders dan een stukje wandelen. Het is voor iedereen die aan fitheid wil werken de ideale activiteit. Voor de begeleiding en verantwoorde trainingsopbouw biedt het net iets meer dan het 'gewone wandelen'. Sportief Wandelen betekent stevig doorwandelen in een tempo rond de 5 tot 7 kilometer per uur. Er moet nog altijd adem overblijven om een gesprekje te voeren.

Met ingang van zondag 27 maart 2022 starten we om 09.30 uur vanaf het clubhuis “Cooling Duin” op het parkeerterrein bij de Duindamseslag, Randweg 25 te Noordwijk. Iedere zondagochtend (9:30) en donderdagavond (19.00 uur) is er hardlooptraining onder begeleiding van ervaren, gecertificeerde trainers.

Iedere dinsdagochtend (9:00) en zater-/zondagochtend (9:00) verzorgt een wandeltrainer de trainingen. De training duurt negen weken en kost € 40,00. Na de opstapgroep is het mogelijk om lid te worden en je trainingsopbouw te vervolgen. Informatie over de over de opstapgroep en de NSL is te vinden op av-nsl.nl.

Voor hardlopen kan aanmelden via de website of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heb je nog vragen? Bel dan met trainer Willy van Pinxteren: 06-44113410 of Peter van Denzen: 0252-411082.

Aanmeldingen voor sportief wandelen via de website of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor vragen over het wandelen staat trainer Leny Goedemans ieder te woord: 06-23325566.

De NSL is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen, aangesloten bij de Atletiekunie. De NSL is opgericht in 1968 en viert dit jaar haar gouden jubileum. Meer informatie over de NSL kunt u vinden op de website www.av-nsl.nl

Foto PR.