Datum: 02-10-2023 - 07:00
07
mrt
'22
Minister van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bezoekt Noordwijkerhout. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Minister Sociale Zaken en Werkgelegenheid Karien van Gennip bezoekt Noordwijkerhout. (foto's)

Maandagmiddag 7 maart heeft minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Karien van Gennip, een werkbezoek gebracht aan de Duin- en Bollenstreek en daarbij ook aan Noordwijkerhout. De minister bezocht SOP (Stichting Ontmoetingscentrum Puyckendam) om daar in gesprek te gaan met het bestuur en senioren die gebruik maken van dit centrum. Ook sprak de minister met jongerenwerkers uit de gemeente Noordwijk...

Naast gesprekken over het belang van buurthuizen en verenigingen voor de sociale samenhang in een dorp en de problemen waar jongeren tegenaan lopen (o.a. in coronatijd), sprak de minister ook met de aanwezigen, waaronder wethouder Theo Alkemade, over de situatie in de Oekraïne.

Er werd o.a. gesproken over acties die waren opgezet in de gemeente Noordwijk om vluchtelingen uit de Oekraïne te helpen en over de opvang van Oekraïense vluchtelingen. In de gemeente Noordwijk waren een aantal mooie initiatieven om de mensen in de Oekraïne te steunen, iets waar de minister haar waardering over uitsprak. 

Van Gennip: ‘’ het wat erg mooi om te horen hoe de mensen in Noordwijkerhout zich verbonden voelen met elkaar en dat deze gemeenschapszin ook ten goede komt van de mensen in de Oekraïne die het nu ongelooflijk zwaar hebben’’.

Na een bezoek van drie kwartier vertrok de minister naar Katwijk om haar bezoek aan de streek te vervolgen.