Datum: 30-06-2022 - 05:53
05
mrt
'22
VVSB verliest in laatste minuut bij Ter Leede. (uitslagen + stand + samenvatting + interview trainer)
Geschreven door Redactie BON

VVSB verliest in laatste minuut bij Ter Leede. (uitslagen + stand + verslag + samenvatting + interview trainer)

Waar VVSB vorige week in de eerste minuten al de wedstrijd verloor, was het in de wedstrijd tegen Ter Leede juist andersom. VVSB verloor in de slotminuten de bollenstreekderby. Daan Walraven bracht de thuisploeg al vroeg in de tweede helft op voorsprong, waarna een kwartier voor tijd Enzo Huntink VVSB op gelijke hoogte schoot met een fraaie vrije trap. Mike Bekooij was de gevierde man bij Ter Leede door een doelpunt in de slotminuten...

 

Wegens afwezigheid van Wout Heemskerk mocht Enzo Huntink na 2 goede invalbeurten, het nu vanaf het begin gaan proberen. Samen met debutant Jermano Lo Fo Sang aan de linkerkant was er sprake van nieuw elan bij de ploeg van Wilfred van Leeuwen. In een vrij tamme eerste helft had Ter Leede de overhand in de wedstrijd, maar waren kansen schaars.

Waar bij VVSB Youssef Blel zijn kans over het doel zag gaan en Danny Bakker zijn voorzet niet ingeschoten zag worden, had Ter Leede de grootste kans van de eerste helft. Het schot uit de tweede lijn werd met moeite gekeerd door doelman Ruben Valk, waarna scheidsrechter Dogterom affloot voor de rust.

In de tweede helft keek VVSB direct tegen een achterstand aan. De hoekschop vanaf de rechterkant werd ingekopt door verdediger Daan Walraven. Lang leek het erop dat dit de eindstand zou blijven, maar VVSB ging op jacht naar de gelijkmaker. Het schot van Raygivano Dompig die uiteenspatte op de vuisten van doelman Daan Prins, was een voorbode van een slotoffensief.

Met nog een kwartier op de klok mocht Enzo Huntink aanleggen voor een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. De middenvelder van VVSB krulde de bal fraai in de lange hoek en zorgde voor de gelijkmaker in deze bollenderby. Het momentum lag hierna bij VVSB, waarna opnieuw Blel van dichtbij kon scoren. Echter schoot de spits op de handen van doelman Prins.

Het slotakkoord was toch voor Ter Leede. Na balverlies op het middenveld kon Mike Bekooij ontsnappen aan de verdediging van VVSB. Met een geplaatste bal zorgde de spits van Ter Leede ervoor dat zijn toekomstige ploeg met een nederlaag van het veld stapte.

Toch kan VVSB al snel weer de punten bij elkaar grijpen. Aanstaande dinsdag wordt de inhaalwedstrijd tegen Hoek gespeeld. Op Sportpark de Boekhorst wordt om 20.00 uur afgetrapt.

Ter Leede – VVSB 2-1: 47. Walraven 1-0, 78. Huntink 1-1, 90. Bekooij 2-1.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Obi Onyeike, Nicky Eekhout (76. Matthieu van den Assem), Jermano Lo Fo Sang; Lars Rauws (61. Brooklyn van Doorneveld), Enzo Huntink (86. Peet van der Slot), Danny Bakker; Raygivano Dompig, Youssef Blel, Jayson Halman.

Tekst: Stefan van den Burg

Klik hier voor de samenvatting.

Interview met trainer Wilfred van Leeuwen, klik hier.

* Uitslagen en stand in fotogalerij.