Datum: 16-08-2022 - 07:11
07
mrt
'22
Lokale inzamelingsacties 'Samen in actie voor Oekraïne Giro555'.
Geschreven door Redactie BON

Lokale (geld)inzamelingsacties 'Samen in actie voor Oekraïne Giro555'. (update: 8x)

De landelijke en regionale media komen maandag 7 maart massaal in actie voor de Giro555 campagne Samen in Actie voor Oekraïne. SBS6, RTL en de NPO brengen maandagavond, van 20.30 tot 23.00 uur, een gezamenlijk televisieprogramma om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de humanitaire nood waarin honderd- duizenden Oekraïners verkeren. Ook radiostations komen massaal in actie. Van 6.00 uur ’s ochtends...

tot 21.00 uur ‘s avonds is er een speciale uitzending van Radio555, dat op tien deelnemende landelijke radiostations tegelijkertijd wordt uitgezonden. De avond op televisie wordt gepresenteerd door Chantal Janzen en Rob Kemps. Jeroen Pauw en Eva Jinek ontvangen in de studio gasten aan tafel. Vanuit het landelijk actiecentrum van Giro555 in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid doet Dionne Stax verslag, samen met Britt Dekker.

In Noordwijkerhout zijn er ook al verschillende initiatieven gestart door bedrijven en instellingen, zij willen hun bijdrage leveren aan de actie van Giro555 voor Oekraïne. Doet u mee?

Blik Op Noordwijkerhout / De Zilk plaatst hieronder alle plaatselijke acties en zullen tot en met maandag 7 maart aangevuld worden met alle nieuwe initiatieven. Mail uw inzamelingsactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Doe mee of geef gul en ondersteun de door oorlog getroffen inwoners van Oekraïne!

Eigenaar Jan Smit van Jan Smit Tractoren wil zich ook heel graag inzetten voor 'Samen in actie voor Oekraïne'  en hij schenkt een degelijke kindertractor (vanaf +3) met een flink aantal losse elementen, deze grote set heeft een waarde van € 250,-. U kunt hier op bieden via onze email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en de hoogste bieder mag de tractorset dan in ontvangst nemen en de gehele opbrengst gaat natuurlijk naar Giro555. We zien uw bieding graag vandaag tegemoet.... (zie nieuwsbericht)
Zondag 20 maart van 14.00 - 17.00 uur rommelmarkt met heel veel speelgoed.
Firma HL Hogervorst Kapelleboslaan 2 Noordwijk. Klik hier voor de poster.
De gehele opbrengst gaat naar 'Samen in actie voor Oekraïne' Giro555.
Ook wij Van den Berg Bloemensfeer en Meer willen graag wat doen!! Daarom hebben wij prachtige boeketten gemaakt ter waarde van € 30,00 en verkopen deze voor € 20,00. Deze opbrengst gaat volledig naar GIRO 555. Wist u dat de Zonnebloem de nationale bloem van Oekraïne is?!

Snackbar Willemse en Cafetaria De Koetiller organiseren maandag 7 maart een gezamenlijke actie voor de vreselijke situatie in Oekraïne. 100% van de omzet die wij maandag tussen 17.00 en 20.00 draaien gaat naar Giro 555. Dus zien we jullie morgen?!

Deze lokale actie voor Giro 555 is mede mogelijk gemaakt door Broekhuyzen Horecagroothandel. Zij hebben alle frites voor deze actie gesponsord. Als dorpsgenoot op Gravendam steunen zij dit initiatief van harte en zijn dankbaar dat zij met lokale ondernemers de handen in een kunnen slaan om ook op deze manier een steentje te kunnen bijdragen aan de hulp aan Oekraïne. Zie nieuwsitem.
Echte Bakker Van Eeden komt in actie voor Oekraïne!!
Aanstaande maandag 7 maart verkopen wij tompoucen voor 2 euro per stuk met de vlag van Oekraïne erop. De gehele opbrengst van die verkoop doneren wij aan Giro 555. Zien wij u dan? ‘SAMEN IN ACTIE VOOR OEKRAÏNE’ (zie nieuwsitem)
Inzamelingsactie Valgarage Diesveld: Ook bij de grens Moldavië-Oekraïne komen steeds meer vluchtelingen aan die onze hulp goed kunnen gebruiken. Medio volgende week rijdt Vakgarage Diesveld met een grote bus met aanhanger naar Moldavië en wil graag goederen meenemen om ook de vluchtelingen daar te helpen aan de eerste levensbehoefte. Daar er al veel naar Roemenië en Polen is gegaan is hier de behoefte aan bv dekens, camping matrassen, slaapzakken enz nog heel groot. Ook houdbare levensmiddelen (liever niet te veel aan blik ivm gewicht), drogisterij-medicijnen en artikelen, luiers, jassen enz zijn welkom. Organisaties of stichtingen die problemen hebben met het regelen van een transport naar Moldavië kunnen ook contact opnemen. Het transportmiddel betreft een bus met aanhanger met een inhoud van ongeveer 22 kuub en een maximum gewicht van 2500 kg. Inleveren van goederen kan bij garage Diesveld aan de Gieterij 68 Op Gravendam Noordwijkerhout (tijdens openingstijden) Of aan de Jacoba van Beijerenweg 29 te Voorhout (op afspraak)


EEN VOOR OEKRAINE, KNOOP MEE MET PALLIAM. 
Ben jij ook zo geshockeerd door de oorlog in Oekraïne? Wil je wat doen, maar weet je niet wat? Begin dan met k(n)open als teken van solidariteit met de inwoners van Oekraïne.  Want met de solidariteitsband om je pols laat jij zien dat jij het niet eens bent met wat daar gebeurt. Het is een getuigenis, een protest tegen het kwaad wat oorlog heet.  Laten wij in ‘vredes’naam laten zien met elkaar dat wij als inwoners van de Duin en Bollenstreek ons verbonden weten met de slachtoffers. Van iedere Solidariteitband is de netto opbrengst bestemd voor noodhulp aan de inwoners van Oekraïne. Ben je niet zo een knoper? Er zijn ook kant-en-klare varianten aan te schaffen.  Vermeld dan je polsmaat en onze vrijwilligers gaan voor je aan de slag. Heb wat geduld en hij komt vanzelf naar je toe. De Solidariteitsband is voor 7 euro te bestellen op de website van Palliam. Ben je niet zo bedreven met internet? Telefonisch bestellen kan ook. Bij één van de secretariaten van de kerken van de parochie Sint Maarten.
 Informatiepagina gemeente Noordwijk over Oekraïne.