Datum: 31-03-2023 - 18:26
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!
Klik hier voor alle (weekend)acties!

 

04
mrt
'22
Lezers schrijven: 'Het is een leuke club'.
Geschreven door Lezers schrijven.
Foto's Redactie BON

Lezers schrijven: 'Geachte heer Dennis Salman'.

In de rubriek 'Lezers schrijven' kunnen inwoners van Noordwijkerhout en De Zilk hun mening geven over gebeurtenissen in ons dorp. Het plaatsen van een ingezonden item betekent niet, dat de redactie van BON de inhoud ervan onderschrijft. De redactie behoudt zich het recht voor om ingezonden items in te korten of niet te plaatsen en daarover kan niet worden gecorrespondeerd. U kunt uw item voor 'Lezers schrijven' mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.....

Lezers schrijven: 'Geachte heer Dennis Salman'.

Geachte heer Dennis Salman,

Mijn naam is Wim ten Berge ik woon samen met mijn vrouw nu vier jaar in Noordwijkerhout en ik ben politiek ongebonden. 

Met verbazing heb ik uw advertentie van Lijst Salman gelezen in het “Noordwijkerhouts Weekblad”, met als koptekst: “Wij gaan ons Noordwijk Redden” en een week later “Noordwijk! Wakker worden!”

Namens 40 volwassen mensen heeft u het over geef Noordwijk weer terug aan Noordwijkers. U heeft het over de meerderheid van Noordwijkerhouters in de gemeenteraad en deze “bitter weinig aandacht hebben voor Noordwijk Binnen en Zee”.

De fusie, die naar ik aanneem democratisch tot stand is gekomen, hebben burgers mee ingestemd. Bij fusies en samenwerkingsverbanden gaat vaak niet zonder prikkelingen. 

Maar iedere verandering hoeft nog geen verbetering te zijn, maar iedere verbetering komt wel door een verandering. De voordelen van samengaan zijn vaak onderbelicht.

Bij verkiezingen moeten de kandidaten zich kenbaar maken bij de burgers en die kunnen dan kiezen op hun kwaliteiten en niet op afkomst of waar zij wonen. Als dit wel gebeurt is dit discriminatie.

U moet u goed realiseren dat u woont in Noordwijk en ook een badplaats is dat qua aanzien en status, op een paar hotels na, in Nederland onderaan bengelt.

Het wordt tijd dat u als politiek de koe bij de horens pakt en met kwaliteit en draagkracht Noordwijk een smoel geeft zoals andere badplaatsen aan de Nederlands kust.

Een gemeenteraad die onderling puber gedrag vertoont wordt nooit wat. Jaloezie, achterdocht en discriminatie is er al genoeg in de wereld met alle gevolgen van dien.

Met vriendelijke groet,
Wim ten Berge