Datum: 08-12-2022 - 00:46
03
mrt
'22
Start corona noodfonds maatschappelijke organisaties.
Geschreven door Gemeente Noordwijk
Foto's Redactie BON

Start corona noodfonds maatschappelijke organisaties gemeente Noordwijk.

Financiële hulp bij acute, financiële problemen, als gevolg van de COVID-19 maatregelen. Met een brief nodigt gemeente Noordwijk begin maart 2022 organisaties uit om een beroep te doen op het Corona noodfonds maatschappelijke organisaties. Er zit iets meer dan 1 miljoen euro in. De gemeente richt voor het jaar 2022 opnieuw een corona noodfonds op voor de maatschappelijke organisaties. Daarmee zet de...

gemeente de aanpak door die voor de jaren 2020 en 2021 al was ingezet. Het corona noodfonds is ingericht om hulp te bieden bij acute, financiële problemen, als gevolg van de COVID-19 maatregelen.

Heel precies
De gemeente stuurt organisaties een brief. Nodigt hun uit een beroep te doen op het fonds. Het gaat om niet-commerciële organisaties die door corona in zwaar weer zijn gekomen. Ook exploitanten van sportverenigingen en huurders die vallen onder de maatschappelijke basisvoorzieningen aanspraak maken op steun.

2 extra maatregelen
De gemeente doet meer. Er zijn 2 extra maatregelen. De 1e gaat over de compensatie van de derving van inkomsten voor exploitanten van sportverenigingen. De gemeente verlengt de compensatiemogelijkheid tot januari 2023. De 2e. De gemeente helpt de organisaties uit de welzijns- en cultuursector met huurcompensatie.

De draad weer kunnen oppakken
“In de bijlage vindt u alle informatie die nodig is om te bepalen of uw organisatie in aanmerking komt. Ook leest u hoe u er succesvol een beroep op doet. Wij nodigen u daar van harte toe uit. Laten we alles op alles zetten om het sterke maatschappelijke weefsel in onze dorpen overeind te houden opdat we met elkaar in betere tijden de draad kunnen oppakken”, zo staat in de brief te lezen.

Gemeenteraad geeft er een klap op
Eind februari 2022 gaf de gemeenteraadsvergadering een klap op het raadsvoorstel. Het college had dit naar de gemeenteraad gestuurd met het verzoek het met spoed te bespreken. Dat is gelukt. Organisaties kunnen er meteen een beroep op doen. Net als in de periode 2020 - 2021 gaat het om een groot bedrag. Er is € 1.060.000,- beschikbaar.

Aanvragen
Ga naar onze productpagina, check de voorwaarden en indien je ervoor in aanmerking denkt te komen, vraag dan meteen aan. Dat kan op deze webpagina, klik hier.