Datum: 13-08-2022 - 03:11
Nieuwe aanbiedingen met (weekend)voordeel op actiepagina, klik hier.
02
mrt
'22
Product van de maand bij Wereldwinkel Noordwijkerhout.
Geschreven door Wereldwinkel Noordwijkerhout

Product van de maand maart: Mozaïek schalen van Bali Indonesië.

Wereldwinkel Noordwijkerhout zet ook deze maand een Fairtrade product in het zonnetje. In maart is dat de collectie kleurrijke mozaïek schalen van Bali. De Wereldwinkel vertelt graag het verhaal over de herkomst van de schalen. Bovendien geldt voor alle mozaïek schalen, vazen en onderzetters de hele maand maart een korting van 25%. Het bedrijf Putri Duyung is gevestigd op Midden Bali – Indonesië. De naam is gebaseerd op een legende van een vrouw...

die half mens half vis is. Het eiland Bali is nog grotendeels Hindoeïstisch en dat uit zich in een cultuur met talloze tradities. Een weerspiegeling daarvan is onder andere te zien in de prachtige handgemaakte producten zoals de populaire, kleurrijke mozaïek schalen en vazen. De aardewerk schalen worden ingelegd met kleine stukjes klas in verschillende patronen. Het gehele proces is handmatig zodat geen enkel product hetzelfde is.

Samen met de importeur ‘Madat’ worden regelmatig nieuwe designs en kleurstellingen van de producten ontwikkeld. ‘Putri Duyung’ werkt volgens de Fairtrade criteria en wordt door ‘Madat’ twee tot drie keer per jaar bezocht. Met de aankoop van dit product draag je bij aan de realisatie van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

In onze campagne ‘Koop een beter Wereld’ ligt de focus met name op de volgende doelen:
1. Geen armoede.
Door het kopen van Fairtrade producten draag je bij aan het verminderen van de armoede in de wereld.

2. Eerlijk werk en economische groei.
Door te investeren in eerlijke leningen aan ondernemers in ontwikkelingslanden draag je bij aan economische groei.

3. Verantwoorde consumptie en productie.
Door duurzame producten te kopen draag je bij aan een verantwoord gebruik van natuurlijke hulpbronnen

Meer informatie over het product van de maand is te vinden op de website van Wereldwinkel Noordwijkerhout https://noordwijkerhout.wereldwinkels.nl.

Foto's PR.