Datum: 01-10-2023 - 22:58
01
mrt
'22
's Werelds eerste oplaadtegel(s) voor e-bikes geplaatst in Noordwijkerhout. (foto's + demofilmpje)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

's Werelds eerste oplaadtegel(s) voor e-bikes geplaatst in Noordwijkerhout. (foto's + demofilmpje)

Veel mensen kennen het vast wel, het klungelen met een kabel terwijl je een e-bike aan het opladen bent, maar hoe doe je dat met 6 bikes of zelf honderden? De Delftse start-up TILER heeft er, na 2 jaar van ontwikkeling, een oplossing voor gevonden. Een tegel waarop je de e-bike kan parkeren, om zo draadloos te laden via de standaard. Fietsverhuurbedrijf Rent-A-Bike van Dam uit Noordwijkerhout heeft meegedacht in de ontwikkeling...

In samenwerking met NH-Leeuwenhorst zijn er als eerste in de wereld en de gemeente Noordwijk, twee TILER oplaadtegels bij het hotel geplaatst zodat de verhuur e-bikes altijd voor de gasten opgeladen voor de deur staan. Bij een succesvolle pilot is het de bedoeling om het laadnetwerk gezamenlijk verder uit te breiden; het begin wellicht van een laad-revolutie.

Dinsdagmiddag 1 maart heeft wethouder van mobiliteit van de gemeente Noordwijk Roberto ter Hark een laadstekker doorgeknipt en daarmee werden de oplaadtegels officieel in gebruik genomen. Het symbolische begin van een evolutionaire manier van laden. 

Christiaan van Nispen van Tiler: "De heilzame badplaats Noordwijk, waar lopen, fietsen en e-bikes een belangrijk thema zijn, is een perfecte plaats om deze innovatie te starten. Samen met het vooruitstrevende bedrijf Rent-A-Bike van Dam zien we een perfecte combinatie voor het verwezenlijken van onze droom, namelijk steden meer laten draaien om mens en natuur".

Rent-a-Bike van Dam fietverhuur-App.
Huur 24/7 een fiets met onze nieuwe app voor Apple en Android. Met de Rent-A-Bike van Dam app kun je op verschillende locaties in de randstad 24/7 gebruik maken van onze fietsen! De app is specifiek ontwikkeld voor Android en Apple toestellen, om te zorgen voor een moeiteloze ervaring. Download de app om te kijken op welke plekken je onze fietsen kunt vinden. Bekijk hier hoe eenvoudig het werkt.

Foto's BON en demofilmpje Tiler.