Datum: 01-10-2023 - 17:15
01
mrt
'22
Carnavalsmaandag in Kokkerhout: Toch nog een Boerenbruiloft voor cliënten Raamwerk! (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Carnavalsmaandag in Kokkerhout: Toch nog een Boerenbruiloft voor cliënten Raamwerk! (foto's)

De carnavalsverenigingen Kaninefaaten, Keiebijters, Tulpkabouters uit Noordwijkerhout en Duinknijnen uit De Zilk moesten, in verband met de voorbereidingstijd, half januari helaas al besluiten om ook in 2022 hun grote carnavalsfeesten te schrappen. Een evenement organiseren kost namelijk veel voorbereidingswerk en tijd. Net als carnaval in 2021 was het, met de in januari...

geldende RIVM-richtlijnen, niet mogelijk om grote evenementen door te laten gaan. Iets meer dan een maand later gaat het gelukkig een stuk beter in Nederland en kondigde het kabinet vorige week vergaande versoepelingen aan. Dat was goed nieuws voor iedereen en vooral voor de door de pandemie zwaar getroffen horeca in ons land.

Goed nieuws ook voor alle carnavalsliefhebbers, want het feestje kan gelukkig toch door gaan, maar alleen in de horecagelegenheden van ons eigen Kokkerhout en ook in de Duinpan van De Zilk.

Helaas dus nog geen massaal carnavalsfeest zoals normaal maar toch is het mogelijk, met de restrictie 'vol=vol', om carnaval te vieren in de bekende cafés van Kokkerhout. 

Via de volgende link, klik hier, kun je kijken wanneer, wat, waar is en hoe laat, om daarmee een keus te maken waar je je carnavalsfeessie wilt gaan vieren. 

Carnavalsactiviteiten 2022: Toch nog een Boerenbruiloft voor cliënten Raamwerk! (foto's en filmpjes)

28-02-2022: Carnavalsmaandag in Kokkerhout. (foto's en filmpjes)
Ook dit jaar was het nog niet mogelijk om de traditionele boerenbruiloft bij de Keiebijters in de Feesthal op de Ambachtsweg te laten doorgaan. De medewerkers Vrije Tijd Besteding van Raamwerk vonden dit jammer voor hun cliënten, dus werd er een alternatief bedacht. In samenwerking met diverse groeperingen binnen de Keiebijters werden een aantal activiteiten vooraf gefilmd.

Dansmariekes en Keietoeters werden de afgelopen weken bezocht en opgenomen. Het Prinsenpaar met adjudant en enkele raadsleden hebben een simpele maar intieme huwelijksvoltrekking gedaan. Hierbij werden twee cliënten, Boer Theo en Boerin Bep, bijgestaan door twee getuigen, in de onecht verbonden. Ook werd bij deze gelegenheid de mogelijkheid aangegrepen om vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Twee chauffeurs van de koffiebus kregen voor de gehele groep een speciale oorkonde uitgereikt door Prins Chapeau en Prinsen Ciconia. De chauffeurs hebben in de Corona-periode, waar mogelijk, ervoor gezorgd, dat de cliënten toch zoveel mogelijk met leuke ritjes werden afgeleid van de isolatie, waarin noodgedwongen verbleven moet blijven. 

De film is door de medewerkers geplakt en gemonteerd en op maandagmiddag uitgezonden voor alle cliënten van Raamwerk. Voorafgaand hieraan zijn door een aantal raadsleden van de Keiebijters op alle locaties een gebakje en passend “weggevertje” bezorgd.

Na de “digitale” Boerenbruiloft zorgden medewerkers van Raamwerk voor de traditionele boerenkool met worst! Ook verzorgden de Keietoeters een verrassing met een muzikale rondgang over het terrein van de Hafakker. Al met al werd het toch nog een zeer geslaagde en gezellige middag! (zie foto's in de fotogalerij)

27-02-2022: Carnavalszondag in Kokkerhout. (foto's en filmpjes)

26-02-2022:
Straatversieringswedstrijd en feessie op De Steeg. (foto's en filmpje) 

25-02-2022:
Kokkerhout is het carnavalsfeessie vieren nog niet verleerd. (verslag carnavalsvrijdag met foto's)

Foto's PR.