Datum: 01-06-2023 - 17:40
01
mrt
'22
Blauwe lucht, stralende zon en een frisse wind bij de NSL Nederstrandloop 2022 in Noordwijk en Noordwijkerhout.
Geschreven door NSL - Noordwijkerhoutse Strandlopers
Foto's Redactie BON

Blauwe lucht, stralende zon en een frisse wind bij de NSL Nederstrandloop 2022. (foto's)

Eindelijk, hardlopers uit het hele land waren erbij: de NederStrandLoop 2022, georganiseerd door atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL). Een fantastische wedstrijd met altijd de wind in de rug op het strand. Afgelopen zondag was het dubbel genieten met ook nog een blauwe lucht en een stralende zon. En een route door duin, bos en over strand. De kenmerken bij uitstek van de NSL...

Met 330 inschrijvingen was duidelijk dat hardlopend Nederland er zin in had, eindelijk weer een echte wedstrijd! De NederStrandLoop, met start en finish op de Langevelderslag, georganiseerd door atletiekvereniging Noordwijkerhoutse Strandlopers (NSL) is niet meer wegdenken van de hardloopkalender.

Van Leeuwarden tot Vlissingen en van Almelo tot Noordwijk, alle lopers genoten van de blauwe lucht met stralende zon en de route. De wedstrijd ging over een korte (7,9 km) en een lange afstand (15,8 km). De weersomstandigheden waren optimaal en dat was te zien aan de opkomst van de runners én aan de tijden die gerealiseerd werden.

De organiserende vereniging NSL deed z’n naam weer alle eer aan met deze loop. Op de korte afstand ging de overwinning bij de dames naar Irene Kruin (Voorschoten’97). Tweede werd Eeke Landman-Sinnema (Voorschoten’97) en derde Sonja Berkman. 

Bij de heren ging de eer op de korte afstand naar Thijmen Lek (AAV’36) gevolgd door Jorge Fernandez de Toro en Krijn Christiaansen (NSL). Nancy Sieling (NSL) eiste met een ruime voorsprong de eerste plek op bij de lange afstand. Zij werd gevolgd door Irene Gabrielle Ergun. Siniet Kidane Okbamichael (NSL) finishte als derde.

Een talentvolle loopster, zij won de 2e prijs op de Halve Marathon bij de Open Nederlandse Studenten Kampioenschappen tijdens de 30e Marathon van Leiden met een tijd van 1:36:24. Bij de lange afstand heren mochten respectievelijk Kris van Leeuwen, Dennis Kulk (NSL) en Arjan van der Plas de plaatsen één, twee en drie opeisen. 

Het eerstvolgende evenement dat de NSL organiseert is de Bloemenwandeling op 16 april aanstaande, gevolgd door de Omloop van Noordwijkerhout (hardloopwedstrijd, onderdeel van het Zorg & Zekerheid Circuit) op 1 mei 2022. Houd de website in de gaten voor meer informatie: www.av-nsl.nl.

Wedstrijd gemist? Of wil je vaker hardlopen of jezelf verbeteren? Kom dan gedurende 4 weken proeflopen bij de NSL. Stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook voor beginners! Vanaf 27 maart starten we met een opstapgroep: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De finishtijden zijn op www.av-nsl.nl te zien. De NSL is een regionale vereniging voor hardlopen en sportief wandelen. Meer informatie over de NSL kunt u vinden op de website www.av-nsl.nl.

Foto  1. Fotograaf Oliver Jenrich
Siniet Kidane, talentvolle loopster bij de NSL - 3e op de lange afstand; won de 2e prijs op de 21 K bij de Open Nederlandse Studenten Kampioenschappen tijdens de 30e Marathon van Leiden!

Foto 2. Fotograaf Karolien Vrolijk
Top 3 heren op de lange afstand: van links naar rechts: Dennis Kulk, Kris van Leeuwen en Arjan van der Plas

Foto 3. Fotograaf Karolien Vrolijk
Impressie op het strand

Foto 4. Fotograaf Oliver Jenrich
Start van de NederStrandLoop met links (nr 314) Sonja Berkman (3e kort) en Nancy Sieling (1e lang)

Klik hier voor alle foto's.