Datum: 04-06-2023 - 03:28
28
feb
'22
Carnavalszaterdag Kokkerhout: Sleuteluitreiking, straatversieringswedstrijd en carnavalsfeessie op De Steeg.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Carnavalszondag in Kokkerhout. (foto's en filmpjes)

De carnavalsverenigingen Kaninefaaten, Keiebijters, Tulpkabouters uit Noordwijkerhout en Duinknijnen uit De Zilk moesten, in verband met de voorbereidingstijd, half januari helaas al besluiten om ook in 2022 hun grote carnavalsfeesten te schrappen. Een evenement organiseren kost namelijk veel voorbereidingswerk en tijd. Net als carnaval in 2021 was het, met de in januari...

geldende RIVM-richtlijnen, niet mogelijk om grote evenementen door te laten gaan. Iets meer dan een maand later gaat het gelukkig een stuk beter in Nederland en kondigde het kabinet vorige week vergaande versoepelingen aan. Dat was goed nieuws voor iedereen en vooral voor de door de pandemie zwaar getroffen horeca in ons land.

Goed nieuws ook voor alle carnavalsliefhebbers, want het feestje kan gelukkig toch door gaan, maar alleen in de horecagelegenheden van ons eigen Kokkerhout en ook in de Duinpan van De Zilk.

Helaas dus nog geen massaal carnavalsfeest zoals normaal maar toch is het mogelijk, met de restrictie 'vol=vol', om carnaval te vieren in de bekende cafés van Kokkerhout. 

Via de volgende link, klik hier, kun je kijken wanneer, wat, waar is en hoe laat, om daarmee een keus te maken waar je je carnavalsfeessie wilt gaan vieren. 

Carnavalsactiviteiten 2022:

27-02-2022: Carnavalszondag in Kokkerhout. (foto's en filmpjes)
Na een zonovergoten carnavalszaterdag was het opnieuw een zonnige start op carnavalszondag in Kokkerhout. Op deze dag waren de echte carnavalsvierders vroeg uit de veren, want op carnavalszondagochtend is het al sinds jaar en dag frühschoppen bij de Keiebijters.  

Een uniek fenomeen wat helaas door corona al twee jaar niet meer kan plaatsvinden in de Feesthal van de Keiebijters. Als alternatief en in goed overleg werd Café van der Geest als vervangende locatie op deze traditionele carnavalszondagochtend georganiseerd.

Drie Noordwijkerhoutse boerenblaaskapellen (Nix Dus, de Koetillers en de Keietoeters) waren heel graag bereid om hun carnavaleske tonen te blazen op deze vroege zondagochtend. De activiteit was uitverkocht en de sfeer was uitstekend te noemen, we hebben voor u foto's en filmpjes van het frühschoppen.

Het eerste filmpje is van het heel vroeg ophalen op zondagochtend van het Prinsenpaar van der Keiebijters door de Keietoeters en in een mooie en muzikale optocht toog men naar de Zeestraat. In de Zeestraat was het bij de verschillende horecagelegenheden goed toeven, zie hier het filmpje bij Café van der Geest.

Na het frühschoppen stond er gelijk al een rij om aanwezig te kunnen zijn op de traditionele zeer gezellige bakkiesmiddag van de zondagmiddag. (zie de foto en het filmpje) Mede door het mooie weer was het zeer goed toeven in het carnavalscentrum van Kokkerhout op de carnavalszondag.

Foto's en filmpjes: Flashlight Fotografie, BON en PR.

26-02-2022: Straatversieringswedstrijd en feessie op De Steeg. (foto's en filmpje) 

25-02-2022:
Kokkerhout is het carnavalsfeessie vieren nog niet verleerd. (verslag carnavalsvrijdag met foto's)

Foto's BON en PR.