Datum: 01-10-2023 - 16:26
27
feb
'22
Carnavalszaterdag Kokkerhout: Sleuteluitreiking, straatversieringswedstrijd en carnavalsfeessie op De Steeg.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Carnavalszaterdag Kokkerhout: Sleuteluitreiking, straatversierings- wedstrijd en carnavalsfeessie op De Steeg. (foto's en filmpje)

De carnavalsverenigingen Kaninefaaten, Keiebijters, Tulpkabouters uit Noordwijkerhout en Duinknijnen uit De Zilk moesten, in verband met de voorbereidingstijd, half januari helaas al besluiten om ook in 2022 hun grote carnavalsfeesten te schrappen. Een evenement organiseren kost namelijk veel voorbereidingswerk en tijd. Net als carnaval in 2021 was het, met de in januari...

geldende RIVM-richtlijnen, niet mogelijk om grote evenementen door te laten gaan. Iets meer dan een maand later gaat het gelukkig een stuk beter in Nederland en kondigde het kabinet vorige week vergaande versoepelingen aan. Dat was goed nieuws voor iedereen en vooral voor de door de pandemie zwaar getroffen horeca in ons land.

Goed nieuws ook voor alle carnavalsliefhebbers, want het feestje kan gelukkig toch door gaan, maar alleen in de horecagelegenheden van ons eigen Kokkerhout en ook in de Duinpan van De Zilk.

Helaas dus nog geen massaal carnavalsfeest zoals normaal maar toch is het mogelijk, met de restrictie 'vol=vol', om carnaval te vieren in de bekende cafés van Kokkerhout. 

Via de volgende link, klik hier, kun je kijken wanneer, wat, waar is en hoe laat, om daarmee een keus te maken waar je je carnavalsfeessie wilt gaan vieren. 

Carnavalsactiviteiten 2022:

26-2-2022: Straatversieringswedstrijd en feessie op De Steeg.
Ook op carnavalszaterdag gaat dit jaar alles weer anders dan normaal. De dag begon al vroeg....om 10.00 uur was al de sleuteluitreiking van burgmeester Wendy Verkleij aan Prins Heen-en-Weer van de Kaninefaaten. Hij kreeg hem natuurlijk niet zomaar, hij moest er wel wat voor doen.

De Prins kreeg een hele grote microfoon in zijn handen, deze was niet om te zingen maar om te proberen een ster geblinddoekt kapot te slaan. De Prins deed zijn naam eer aan en sloeg met de microfoon heel wat keren heen-en-weer. Maar uiteindelijk lukte het de Prins toch en werd hij ondergesneeuwd met confetti.

De Kokkerhoutse straatversieringswedstrijd werd op deze dag ook een groot succes met maar liefst 11 deelnemende straten: Spanjaarskrocht, Weversland, Duindoornstraat, Kerkstraat, Duin en Dal, Colosseum, Miles, Livius, Hortus, Herenweg en Dorpsstraat (zie foto's in de fotogalerij)

Onder de deskundige leiding van Prins Heen-en-Weer & Prinses Ciclista, geassisteerd door Prins Jubel & Prinses Emerald, werd eind van de middag de winnaar bekendgemaakt. De straat van Miles in Mossenest 2 was overduidelijk de winnaar volgens de Prinsenparen.

Het onderwerp was de door brand verwoeste Schelft en de sloopstop van de restanten van het zwembad door de mogelijke aanwezigheid van vleermuizen.  Klik hier voor het filmpje met de prijsuitreiking. 

Op hetzelfde moment was het groot feest op De Steeg. Mede door het zonnige weer en de muzikale klanken van de kapellen, Nix, Dus, Koetillers en Keietoeters, was het bijzonder goed toeven in het centrum van Kokkerhout.

In de avond volgde natuurlijk de druk bezochte carnavalsfeesten in bekende horecagelegenheden van Kokkerhout. Klik hier voor het carnavalsfeessie in Café van der Geest met de band The Euros.

25-02-2022: Kokkerhout is het carnavalsfeessie vieren nog niet verleerd. (verslag carnavalsvrijdag)

Foto's BON en PR.