Datum: 12-08-2022 - 16:41
Nieuwe aanbiedingen met (weekend)voordeel op actiepagina, klik hier.
26
feb
'22
D'Demonstratie voor Vrijheid' op de Brink aangekondigd in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON

Bijna 200 deelnemers bij 'Demonstratie voor Vrijheid' in Noordwijkerhout. (foto's en filmpje)

Vandaag was eigenlijk de dag dat (dit keer onder zeer zonnige omstandigheden) de carnavalsoptocht zou gaan rijden door Noordwijkerhout, helaas ging dat om de ondertussen bekende coronaredenen niet door. Een geheel andere organisatie (wilde zich niet bekend maken bij de redactie van BON) wilde in plaats daarvan een protestoptocht gaan houden in ons dorp. In januari van dit jaar werd er al via een bericht op de sociale media...

een coronaprotest in Noordwijkerhout aangekondigd. Op de Brink zou om 13.00 uur een demonstratie van start gaan en deze had als thema 'Demonstratie voor Vrijheid'. Op de poster in het bericht gaf de organisatie aan 'Genoeg is Genoeg' en 'Geen QR' en 'Geen Great reset' te willen.

Vanmiddag vanaf 12.00 uur verzamelden er bijna 200 deelnemers zich voor de demonstratie met de start vanaf de Brink. De organisatie had van de gemeente Noordwijk geen toestemming gekregen om de route door het centrum langs de Witte Kerk te lopen, dit vanwege de carnavalsactiviteiten die o.a. op De Steeg plaatsvonden.

De route liep dus buiten het centrum om en duurde iets meer dan een uur om vervolgens weer te eindigen op De Brink. Er waren veel politieagenten (rond de 40) aanwezig om de demonstratie in goede banen te leiden en na afloop bleek dat alles goed was verlopen.

Foto en filmpje BON.