Datum: 02-10-2023 - 00:46
25
feb
'22
Kokkerhout heeft zin in een carnavalsfeessie!
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Kokkerhout is het carnavalsfeessie vieren nog niet verleerd. (verslag carnavalsvrijdag)

De carnavalsverenigingen Kaninefaaten, Keiebijters, Tulpkabouters uit Noordwijkerhout en Duinknijnen uit De Zilk moesten, in verband met de voorbereidingstijd, half januari helaas al besluiten om ook in 2022 hun grote carnavalsfeesten te schrappen. Een evenement organiseren kost namelijk veel voorbereidingswerk en tijd. Net als carnaval in 2021 was het, met de in januari geldende RIVM-richtlijnen, niet mogelijk...

om grote evenementen door te laten gaan. Iets meer dan een maand later gaat het gelukkig een stuk beter in Nederland en kondigde het kabinet vorige week vergaande versoepelingen aan. Dat was goed nieuws voor iedereen en vooral voor de door de pandemie zwaar getroffen horeca in ons land.

Goed nieuws ook voor alle carnavalsliefhebbers, want het feestje kan gelukkig toch door gaan, maar alleen in de horecagelegenheden van ons eigen Kokkerhout en ook in de Duinpan van De Zilk.

Helaas dus nog geen massaal carnavalsfeest zoals normaal maar toch is het mogelijk, met de restrictie 'vol=vol', om carnaval te vieren in de bekende cafés van Kokkerhout. 

Via de volgende link, klik hier, kun je kijken wanneer, wat, waar is en hoe laat, om daarmee een keus te maken waar je je carnavalsfeessie wilt gaan vieren. 

Carnavalsactiviteiten 2022:

19-2-2022: Kokkerhoutse jeugd geniet weer van een echt carnavalsfeessie.
De jeugd van 15 t/m 17 jaar van Kokkerhout was vrijdagavond 19 februari als eerste aan de beurt in Café van der Geest. Organisator en eigenaar Pieter van der Geest vond dat er een feestje gevierd moest worden voor de 55-jarige Babyfaaten, want een jubileum van 5x11 jaar laat je niet zomaar voorbij gaan. Klik hier voor een fotoverslag.

25-2-2022: Babyfaaten en Kaninefaaten bezoeken de scholen op vrijdagochtend.
Vrijdagmorgen was er traditiegetrouw een carnavalsfeessie op de scholen. De jeugd heeft immers de toekomst! Prins Heen-en-Weer & Prinses Ciclista leerden de kinderen op de Prinsenhof en Taalklas Bollenstreek "Alaaf" en liepen met hen menige rondjes polonaise.

Prins Jubel en Prinses Emerald van de jubilerende Babyfaaten gingen op deze vrijdag ook op pad en brachten een bezoek aan de Victorschool en de Prinsenhof. Vervolgens werd het carnavalsfeessie samen met de Kaninefaaten voortgezet op de Seniorenmiddag in Café van der Geest.

2
5-02-2022: Vrijdagmiddag carnaval in Munnekeweij.
Vrijdagmiddag gingen Prins Jan Prins der Prinsen (Jan Prins) en zijn Prinses Emmy (Emmy Weijers-Vreeburg) het carnaval voor in Woonzorgcentrum Munnekeweij. Ook in Munnekeweij was het een zeer welkom bericht dat de mondkapjes niet meer hoeven en dat iedereen deze middag met elkaar gezellig carnaval kon vieren.

Onder het genot van een hapje en een drankje werd er goed ingehaakt en meegezongen met alle Hollandse liedjes die Daan ten gehore bracht. Het Prinsenpaar genoot zichtbaar van alle festiviteiten en van elkaar. Afgelopen donderdag kregen zij ook nog hoog bezoek van het Prinsenpaar der Kaninefaaten.

25-02-2022: Seniorenmiddag in Café van der Geest.
In normale carnavalstijden is de vrijdagmiddag van het carnavalsweekend altijd al voor de senioren van Kokkerhout. Helaas heeft ook dit jaar, net als in 2021, de Seniorenmiddag in De Schelft niet kunnen plaatsvinden. Dit kwam enerzijds door de coronapandemie, maar natuurlijk ook door de grote brand die sporthal heeft verwoest.

Op een wat kleinere schaal maar zeker ook zeer gezellig, werd als alternatief de Seniorenmiddag georganiseerd door en gehouden in Café van der Geest, De Prinsenparen van de Kaninefaaten en Babyfaaten brachten samen met de vrolijke klanken van de Koetillers een bezoek aan de Seniorenmiddag. 

Het was even wennen met elkaar maar gelukkig kon iedereen na 2 jaar nog het Noordwijkerhoutse Volkslied uit hun hoofd meezingen en werd vervolgens natuurlijk de polonaise weer ingezet. Later volgden nog een optreden van Shantykoor Het Bollenhart met gezellige meezingers.

Het is goed om te constateren dat na deze zeer gezellige vrijdag, Kokkerhout het carnavalsfeessie vieren nog niet verleerd is! Gelukkig duurt het carnaval nog een paar dagen.....

Foto's BON, Wendy Weijers en PR.