Datum: 02-10-2022 - 09:38
20
feb
'22
Weekoverzicht Politie gemeente Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.
Geschreven door Politie Noordwijk
Foto's Redactie BON

Weekoverzicht Politie gemeente Noordwijk: o.a. aanhouding 64-jarige vrouw voor het plegen van vernielingen.

De politie stelt steeds meer informatie beschikbaar via hun website en social mediakanalen over hun werkzaamheden en meldingen die er dagelijks binnenkomen. De politie geeft aan dat het gebruik van social media voor hun een manier is om de politie te verbinden met burgers, bedrijven en partners. Via communiceren op social media draagt men bij...

aan de doelen van de organisatie het politiewerk en het vertrouwen in de politie. Ook Politie in de gemeente Noordwijk (Noordwijkerhout, De Zilk) is actief op de social media en geeft men geregeld een weekoverzicht van de meldingen die er afgelopen week binnen kwamen.

Politie weekoverzicht.

Hieronder staat een kleine selectie van de meldingen die wij afgelopen week hebben gehad. 

HULPVERLENING
De politie werd samen met ambulance en brandweer naar verschillende incidenten gestuurd ter hulpverlening. Veel meldingen waren gerelateerd aan de stormen die deze week woedde. Van omgewaaide bomen tot daken die van gebouwen afwaaiden. Er waren heel wat stormachtige dagen en de hulpdiensten moesten ook in Noordwijk, Noordwijkerhout en DeZilk tientallen keren uitrukken om hulp aan inwoners te bieden.

VERKEER
De politie werd bij verschillende aanrijdingen geroepen door de gehele gemeente. Tegen 1 bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt na het rijden met teveel alcohol op.

WIJKZORG
7x ontvingen wij van u een melding verdachte situatie. Top dat u ons helpt en dit soort situaties doorgeeft! Daarnaast kwamen er ook deze week weer meldingen van ruzies of situatie van overlast veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik en geluidsoverlast voorbij. Afgelopen weekend begon na de lockdown ook het nachtleven in de horeca weer. Helaas verliep dit weekend net als het weer wat stormachtig en waren verschillende vechtpartijen.

CRIMINALITEIT
Een 64-jarige vrouw uit Noordwijk werd aangehouden op verdenking van plegen vernieling. In de duinen van Noordwijk werden al een aantal weken borden en materialen van Staatsbosbeheer vernield. Na een gezamenlijke actie van politie en boswachters kon de vrouw op heterdaad worden betrapt tijdens een vernieling. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. 

We ontvingen meerdere aangiftes van diefstal uit auto en woning. Er werden deze week 4 verdachten aangehouden na een diefstal uit winkel. Naast deze selectie waren we preventief aanwezig in de gemeente en werden verschillende controles uitgevoerd. Sommige overtreders hadden geluk, zij ontvingen een cao actiebon ipv een echte bekeuring omdat wij tussen ons drukke werk door actievoeren voor een nieuwe CAO.

Foto PR.