Datum: 30-03-2023 - 17:42
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

19
feb
'22
Kokkerhoutse jeugd geniet weer van een echt carnavalsfeessie. (foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Kokkerhoutse jeugd geniet weer van een echt carnavalsfeessie. (foto's)

Half januari van dit jaar zag het er zeer sober uit voor de carnavalsvierders uit Kokkerhout. De Noordwijkerhoutse en Zilkse carnavalsverenigingen moesten, door de toen nog geldende coronamaatregelen, helaas de beslissing nemen dat ook het carnaval van 2022 niet door kon gaan. Een maand later gaat het gelukkig nu een stuk beter in Nederland en kondigde het kabinet afgelopen dinsdag vergaande versoepelingen aan. Dat is heel goed nieuws voor iedereen...

en zeker ook voor alle carnavalsliefhebbers, want hun geliefde feestje kan toch door gaan. Het wordt geen massaal gebeuren zoals normaal, maar in de horecagelegenheden van ons eigen Kokkerhout kunnen we eindelijk weer een lekker carnavalsfeessie vieren.

De jeugd van 15 t/m 17 jaar van Kokkerhout was vrijdagavond 19 februari als eerste aan de beurt in Café van der Geest. Organisator en eigenaar Pieter van der Geest vond dat er een feestje gevierd moest worden voor de 55-jarige Babyfaaten, want een jubileum van 5x11 jaar laat je niet zomaar voorbij gaan.

Ondanks dat storm Eunice buiten wel erg hard te keer ging, zat binnen in de middenzaal vol met jeugd die zin had in een 'Over the Top' carnavalsavond (alcoholvrij). Ze liepen mee in een stormachtige polonaise op klanken van de DJ die voor voor-de-wind carnavalsmuziek zorgde.

Het jubilerende Prinsenpaar der Babyfaaten Prins Jubel en Prinses Emerald en de Raad van Elf waren natuurlijk ook aanwezig en hadden het, net als de aanwezige Kokkerhoutse jeugd, uitstekend naar hun zin.

Ook het bezoekende Prinsenpaar der Kaninefaaten, Prins Heen-en-Weer en Prinses Ciclista, doken na aankomst gelijk in een grootse polonaise. Ook zin in een carnavalsfeestje? Bekijk de verschillende programma's en ga ouderwets uit je dak.

Foto's JP Heemskerk.