Datum: 21-03-2023 - 11:59
19
feb
'22
Storm Eunice zorgt voor veel schade in de gemeente Noordwijk. (18-02 > 70 uitrukken brandweer en 19-02 > update foto's)
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Storm Eunice zorgt voor veel schade in de gemeente Noordwijk. (18-02 > 70 uitrukken brandweer en 19-02 > update foto's)

Storm Eunice heeft tot nu toe al voor flink wat schade en veel inzet van hulpdiensten gezorgd in de regio en dus ook in de gemeente Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk. In de Dahliastraat in Noordwijk stortte een gevel van een woning in, klik hier voor het bericht. Rond de klok van 16.00 uur kwam er een melding binnen van een stormschade op de Stokroos in Noordwijkerhout...

Ter plaatste is van een rij woningen de complete dakbedekking met daarop zonnepanelen en de isolatieblokken daaronder, van de huizen afgewaaid. De schade aan de woningen is heel groot. De brandweer heeft de straten rondom de woningen afgezet want er vliegen nog steeds materialen door de lucht. 

Update 18-02-2022 > 21:30 uur.
De redactie van BON is op verschillende alarmmeldingen vanmiddag en vanavond afgegaan en een fotoverslag (inclusief de foto's van de Stokroos die we al eerder plaatsten) ziet u in de fotogalerij. Naast de hele grote stormschade aan de woningen van de Stokroos, lijkt een grote schade aan andere gebouwen in Noordwijkerhout redelijk beperkt te blijven (voor zover het bij ons bekend is).

De schade aan omgewaaide bomen en afgebroken takken is daarin tegen weer aanzienlijk. Tijdens ons rondje en ingezonden foto's kwamen we omgewaaide bomen o.a. tegen op de Victoriberg, boomgaard van Raamwerk, 's-Gravendamseweg, in De Zilk en achterin de Zeestraat lag een boom over de weg.

In de Parnassialaan waaide het stalen dak van een Liander-kast af, de zware stalen plaat beschadigde maar liefst drie auto's. In de Abeelenpark moest de brandweer te hulp schieten in de achtertuin van een woning bij problemen met een steiger.

We zagen een flink aantal tuinhekken half of helemaal omgewaaid liggen, maar er waren ook dorpsgenoten die hun tuinhek gelijk al niet vertrouwde en verstevigde het hek al voor de storm. Gelukkig heeft de tijdelijke Schelft nog geen stormschade opgelopen, hij kan dus tegen een stootje.

Update 19-02-2022 > 12:00 uur.

Boom blokkeert weg en fietspad in Noordwijkerhout, schade aan hek. (18-02-2022)
Aan het begin van de nacht begaf een boom het op de Langevelderweg in Noordwijkerhout. De boom viel over een hek, dat kapot ging. De boom belandde na de val over het fietspad en over de weg. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de boom in kleine stukken gezaagd zodat het fietspad en het wegdek weer vrij waren.

Spoorbomen slaan op hol in Noordwijkerhout door storm, verkeer loopt vertraging op. (18-02-2022)
Op de 's Gravendamseweg N443 zijn vrijdagavond de spoorbomen op hol geslagen. Ze staan in storing door de harde wind. Er staan aan beide kanten rijen auto's. Enkele wagen het om tussen de bomen door te gaan. Ook voetgangers lopen onder de spoorbomen door. De spoorbomen staan naar beneden met rode lichten en maken geluid. Zaterdagmorgen/middag zijn de problemen er nog steeds en staat er een lange file voor de spoorbomen.

Brandweer haalt vallende zinken daklood omlaag. (19-02-2022)
De brandweer van Noordwijkerhout is in de nacht van vrijdag op zaterdag uitgerukt naar de Geesthof. Een zinken daklood was los gekomen door de wind en dreigde weg te waaien. De bewoner wilde net naar bed gaan en hoorde hard gebonk tegen zijn huis. Toen hij buiten keek zag hij de daklood hangen. Hij belde de brandweer. Brandweerlieden hebben het daklood verwijderd en veilig weggelegd waardoor het gevaar geweken was.

The day after 19-02-2022:
De storm Eunice mag dan zaterdagmorgen over zijn hoogtepunt heen zijn, de brandweer heeft er nog steeds zijn handen vol aan. Ze worden nog regelmatig opgeroepen voor schademeldingen en hulp aan voornamelijk woningen.

Op o.a. Brittenhuis haalde men uit veiligheid losse dakpannen van het dak en was er op de Zilkerduinweg een lantaarnpaal omgewaaid. Zie foto-update in de fotogalerij. Klik hier voor de lijst met 74 storm-uitrukken door de brandweer in de gemeente Noordwijk en Voorhout op 18 februari.

Update: Storm in Noordwijk en omgeving (foto’s). zie Blik Op Noordwijk.

Foto's BON+ Flashlight Fotografie + PR.
Heeft u ook nog foto's van de gevolgen van storm Eunice voor op BON, dan kunt u die mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag de plaats waar het gebeurt is ook doorgeven.