18
feb
'22
Op wie ga jij stemmen? Doe de StemWijzer van de gemeente Noordwijk.
Geschreven door Gemeente Noordwijk
Foto's Redactie BON

Op wie ga jij stemmen? Doe de StemWijzer voor gemeente Noordwijk.

Op 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Niet iedereen weet precies welke onderwerpen er spelen in de gemeente en wat de standpunten van de politieke partijen hierover zijn. Daarom heeft de gemeente Noordwijk een StemWijzer laten ontwikkelen die vanaf 18 februari om 14.00 uur te vinden is op www.StemWijzer.nl In de StemWijzer gaat het bijvoorbeeld over betaalbare woningen, toeristenbelasting, en de bereikbaarheid van Noordwijk....

Wat vindt u van deze onderwerpen? En wat vinden de politieke partijen? Met welke partijen heeft u de meeste overeenkomsten? Doe de StemWijzer en u komt erachter!

StemWijzer
De StemWijzer, die is ontwikkeld door ProDemos, bevat circa 30 stellingen. Deze kunt u beantwoorden met ‘eens’, ‘oneens’ of ‘geen van beide’. De StemWijzer vergelijkt vervolgens met welke partijen u de meeste overeenkomsten hebt.

De politieke partijen in Noordwijk hebben zelf toelichtingen gegeven op hun standpunten in de StemWijzer. Daardoor kunt u in de StemWijzer gemakkelijk bekijken wat zij van een bepaald onderwerp vinden. Ook kunt u de partijen eenvoudig met elkaar vergelijken.

Wanneer in uw uitslag het verschil tussen de hoogst scorende politieke partijen 5% of minder is, is er de mogelijkheid een 'shoot-out' te doen: u krijgt dan nog eens 3 of 5 stellingen om te beantwoorden. Daarmee kunt u twee partijen extra met elkaar vergelijken. Wanneer meerdere partijen bij elkaar in de buurt zitten, kunt u de shoot-out met meerdere combinaties van partijen doen.

ProDemos
De StemWijzer is door ProDemos op maat gemaakt voor de gemeente Noordwijk. ProDemos is het ‘Huis voor democratie en rechtsstaat’. ProDemos legt uit wat de spelregels zijn van de democratie en de rechtsstaat en laat zien wat je zelf kunt doen om invloed uit te oefenen – in de gemeente, het waterschap, de provincie, het land en Europa. www.prodemos.nl 

Foto PR.