Datum: 12-08-2022 - 16:40
Nieuwe aanbiedingen met (weekend)voordeel op actiepagina, klik hier.
13
feb
'22
Lezers schrijven: 'Het is een leuke club'.
Geschreven door Lezers schrijven.

Lezers schrijven: 'Het is een leuke club'.

In de rubriek 'Lezers schrijven' kunnen inwoners van Noordwijkerhout en De Zilk hun mening geven over gebeurtenissen in ons dorp. Het plaatsen van een ingezonden item betekent niet, dat de redactie van BON de inhoud ervan onderschrijft. De redactie behoudt zich het recht voor om ingezonden items in te korten of niet te plaatsen en daarover kan niet worden gecorrespondeerd. U kunt uw item voor 'Lezers schrijven' mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.....

Lezers schrijven: 'Het is een leuke club'.

'Het is een leuke club' met deze goed bedoelde opmerking kreeg ik zaterdag 12 februari een flyer in mijn hand gedrukt van een lid van de CDA Noordwijk. O ja, het is bijna zover, ik mag weer gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022.

Helaas, voor het eerst van mijn leven, ga ik dit keer geen gebruik maken van mijn kiesrecht. Mijn ouders zouden het vreselijk hebben gevonden. Als jong meisje was ik al doordrongen van het belang om gebruik te maken van je kiesrecht. Immers mijn grootouders hebben hier voor moeten strijden. Democratische samenleving moet je dagelijks aan werken maande zij mij.

Nee geen gemakzucht of desinteresse vanuit mijn kant. Politiek zeker zeer geïnteresseerd. Lees dagelijks drie dagbladen. Net als in de landelijke politiek is de plaatselijke politiek steeds meer versnipperd geraakt door kleine lokale partijen.

Ben je het niet eens, of is er gedoe in je partij dan stap je op en richt je een nieuw clubje op. Kandidaten die ik eerst tegen kwam in andere, soms grotere (landelijke) partijen, nu ineens op een andere kieslijst. Hoe geloofwaardig is dat? 

Een wethouder die opstaat na gedoe in zijn partij. Artikelen over ondermijning lokale democratie enz. Dit alles maakt dat ik weinig vertrouwen heb in de komende verkiezingen.

Kijk ik naar de partijprogramma’s van de verschillende partijen dan ontlopen ze elkaar niet zoveel. Sterker nog; welke inwoner vergelijkt de programma’s van 11 (landelijk) plaatselijke partijen in de gemeente Noordwijk?

11 partijen op een inwonersaantal van 42.859 inwoners! Hoe ga je dat besturen? Let wel; we spreken over een “samenleving” ook lokaal. We moeten ons tot elkaar verhouden. Hoe lastig soms ook. Er is meer dat ons bind dan dat ons scheid.

Reageren mag.

Willy Gillissen > Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.