Datum: 30-06-2022 - 05:36
13
feb
'22
VVSB pakt met 2-2 een strijdlustig punt bij SteDoCo. (uitslagen+stand+samenvatting)
Geschreven door Stefan vd Burg

VVSB pakt met 2-2 een strijdlustig punt bij SteDoCo. (uitslagen+stand+samenvatting)

De herstart van de Derde Divisie is een feit! In een zeer enerverende openingswedstrijd deelde SteDoCo en VVSB de punten. Alle goals vielen in een tijdsbestek van 8 minuten. Joran Schröder was tweemaal trefzeker voor de gastheren, Raygivano Dompig deed dit voor VVSB. De opgaande lijn is ingezet. Met Youssef Blel en Joel Videira had trainer Wilfred van Leeuwen plaats voor 2 debutanten in de basisopstelling van VVSB...

Linksback Videira zorgde ervoor dat Olivier Pilon, goalgetter van beroep, onschadelijk werd gemaakt en bracht met tijd en wijle power over de vleugel van de Noordwijkerhouters. Spits Blel kon na 10 minuten al bijna zijn eerste assist van het seizoen noteren. De van Olympia Haarlem overgekomen aanvaller gaf de bal met een stuit voor het doel van SteDoCo, waarna Raygivano Dompig net over de lat schoot.

In een onderhoudend eerste bedrijf zette VVSB met de wind in de rug de aanvaller veelvuldig aan het werk. Optreden van doelman Lars Bleijenberg voorkwam dat de paars-gelen op voorsprong konden komen. Daarentegen nam SteDoCo naar mate de wedstrijd vorderde de regie in de wedstrijd over en had het een grote kans via Joran Schröder. De aanvoerder van SteDoCo zag zijn kopbal gered worden door Ruben Valk, de doelman die na een aantal maanden blessureleed weer terugkeerde onder de lat.

Diezelfde doelman Valk kreeg vlak na de rust een strafschop om zijn oren. Schröder was hem nu wel de baas, nadat de doelman eerst Pilon raakte en scheidsrechter Wiersma niet anders kon dan een strafschop toekennen. Erg lang stond deze stand niet op het scorebord, want de doelpuntenregen werd gestart. Nadat Nicky Eekhout op het middenveld de bal fraai onderschepte, stuurde de centrale verdediger, spits Blel de diepte in. De nieuwkomer zag aan de andere kant van het veld Dompig meelopen, gaf de bal panklaar op de vleugelaanvaller en zag zo de gelijkmaker op het bord komen.

Maar nog geen 60 seconden later stond het alweer 2-1. Niet goed uitverdedigen stond aan de basis van deze treffer. Opnieuw was het Schröder die zijn naam op het scoreformulier zag verschijnen met een droge knal in de korte hoek. VVSB liet het er niet bij zitten en ging opnieuw op zoek naar de gelijkmaker en met succes. Een vrij identieke bal van Blel op Dompig was opnieuw raak, waarmee de jongeling zijn 4e goal van het seizoen noteerde.

Niet veel later kon invaller Enzo Huntink VVSB op voorsprong schieten. Het had de hattrick-assist van Youssef Blel kunnen zijn, maar Huntink zijn inzet werd gered door doelman Bleijenberg. De Noordwijkerhouters drongen nog wel aan, maar hinkte op twee gedachten. Volle bak risico nemen voor de drie punten of genoegen nemen met het ene punt. Dat laatste werd een feit ook al was verdediger Obi Onyeike in de slotfase met een fraaie volley nog dicht bij de winnende treffer voor VVSB.

Het programma in de Derde Divisie gaat volgende week verder met een uitwedstrijd bij DVS’33 uit Ermelo. Op Sportpark DVS’33 wordt om 14.30 uur afgetrapt.

SteDoCo – VVSB 2-2: 50. Schröder (p) 1-0, 53. Dompig 1-1, 54. Schröder 2-1, 58. Dompig 2-2.
VVSB: Ruben Valk; Richelo Fecunda, Obi Onyeike, Nicky Eekhout, Joel Videira; Lars Rauws, Danny Bakker, Wout Heemskerk (62. Enzo Huntink); Raygivano Dompig, Youssef Blel, Jayson Halman (85. Matthieu van den Assem).

Tekst: Stefan van den Burg (klik hier voor de samenvatting van de wedstrijd).