Datum: 02-10-2023 - 09:02
13
feb
'22
Weekoverzicht Politie gemeente Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.
Geschreven door Politie Noordwijk
Foto's Redactie BON

Weekoverzicht Politie gemeente Noordwijk: olie op strand, diverse diefstal, 18 wijkzorg-meldingen.

De politie stelt steeds meer informatie beschikbaar via hun website en social mediakanalen over hun werkzaamheden en meldingen die er dagelijks binnenkomen. De politie geeft aan dat het gebruik van social media voor hun een manier is om de politie te verbinden met burgers, bedrijven en partners. Via communiceren op social media draagt men bij...

aan de doelen van de organisatie het politiewerk en het vertrouwen in de politie. Ook Politie in de gemeente Noordwijk (Noordwijkerhout, De Zilk) is actief op de social media en geeft men geregeld een weekoverzicht van de meldingen die er afgelopen week binnen kwamen.

Politie weekoverzicht.

Hieronder staat een kleine selectie van de meldingen die wij afgelopen week hebben gehad. 

OLIE
Op strand Noordwijk werd olie aangetroffen. Naast het vervuilde strand spoelden ook verschillende besmeurde vogels aan. Meerdere bezoekers maakte melding en ondervonden hinder van de olie doordat hond en/of kleding met olie in aanraking kwam.

HULPVERLENING
Op de Boerhaaveweg in Noordwijk konden collega’s een ree bevrijden die zich had vastgelopen in een hek. Verder werden wij 12x ter plaatse geroepen bij hulpverleningsincidenten waaronder verschillende incidenten ter assistentie van de brandweer en ambulance.

VERKEER
Parkeerproblemen, aangiftes van verlaten van plaats ongeval, aanrijding tegen een boom en verschillende vragen over verkeerssituaties in de gehele gemeente. Tegen 1 bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt na het rijden met teveel alcohol op.

WIJKZORG
18x kwam de politie bij een melding van sociale wijkproblematiek, ruzies of situatie van overlast veroorzaakt door overmatig alcoholgebruik en geluidsoverlast. 4x meldde u een verdachte situatie.

CRIMINALITEIT
We ontvingen meerdere aangiftes van diefstal uit bedrijf, auto en woning. In Noordwijkerhout hielden we een verdachte van diefstal uit winkel aan. Naast deze selectie waren we preventief aanwezig in de gemeente en werden verschillende controles uitgevoerd. Sommige overtreders hadden geluk, zij ontvingen een cao actiebon ipv een echte bekeuring omdat wij tussen ons drukke werk door actievoeren voor een nieuwe CAO.

Foto PR.