09
feb
'22
Padua reikt eerste sleutel uit van opnieuw 13 sociale huurwoningen op Landgoed in den Houte. (foto's)
Geschreven door Redactie BON

Padua reikt eerste sleutel, van 20 huurappartementen op Het Zilt, uit aan mevrouw van den Barselaar. (foto's)

Op woensdag 9 en donderdag 10 februari worden door Woningstichting Sint Antonius van Padua, 20 sociale huurappartementen opgeleverd aan de nieuwe huurders van één van de twee nieuwe appartementengebouwen aan het Vogelenveld van nieuwbouwproject Het Zilt. Naast deze 20 sociale huurwoningen worden binnenkort ook de 20 vrijesectorwoningen van het 2e appartementengebouw..

opgeleverd in De Zilk. Op woensdagmorgen 9 februari kreeg mevrouw van den Barselaar om 9.00 uur de eerste sleutel, van in de totaal 20 sleutels, als nieuwe huurder uitgereikt. De blije nieuwe bewoonster mocht de sleutel en een prachtige bos bloemen, in ontvangst nemen van Annemieke van der Togt van Woningstichting Padua. Mevrouw van den Barselaar was al woonachtig in De Zilk en heeft nu een mooi appartement op de bovenste etage tot haar beschikking.

Aan de voordeurkant van haar nieuwe woning heeft mevrouw Barselaar een prachtig uitzicht op de Amsterdamse Waterleidingduinen en aan de woonkamerkant heeft ze een ruim uitzicht over heel De Zilk met de Heilig Hartkerk als een mooi ijkpunt. We wensen mevrouw van den Barselaar veel woonplezier toe.

Algemene informatie:
De sociale huurappartementen hebben twee slaapkamers en een totaal gebruiksoppervlakte van 73 m2. De ligging van deze 20 woningen met het energielabel A+, is op het terrein van de voormalige zoutopslag in De Zilk en maakt deel uit van het nieuwbouwproject Het Zilt.

De sociale huurappartementen, in het beheer van Woningstichting Sint Antonius van Padua, zijn via de 'Lokaal Maatwerk regeling' met voorrang aangeboden aan inwoners uit Noordwijkerhout en De Zilk. Van de 20 woningen zijn 5 woningen toegewezen aan starters die nog thuis wonen bij hun ouder(s) in De Zilk of Noordwijkerhout.

Bij de 2 appartementengebouwen zijn ondergrondse containers aanwezig voor het inzamelen van afval. De bewoners van de appartementengebouwen kunnen er gebruik van maken. Zij ontvangen hiervoor een pasje. Door de lage inwerpopening is de container ook te gebruiken door mensen met een beperking.

Foto's BON. Foto 3: links mevrouw van den Barselaar en rechts Annemieke van der Togt van Woningstichting Padua.