Datum: 16-08-2022 - 06:53
04
feb
'22
Product van de maand bij Wereldwinkel Noordwijkerhout.
Geschreven door Wereldwinkel Noordwijkerhout

Product van de maand februari: Wierook en heilig hout in de Wereldwinkel.

Wereldwinkel Noordwijkerhout wil ook in het nieuwe jaar iedere maand weer bijzonder producten onder de aandacht brengen. In februari is dat de wierook en heilig hout van Alchemia. De producten van Alchemia kenmerken zich door de begrippen Fairtrade, duurzaamheid, puurheid en natuurlijke grondstoffen. De missie is om met plezier en passie westerse consumenten en...

niet-westerse producenten bij elkaar te brengen. De producten zoals Palo Santo en natuurlijke wierook worden gemaakt door producenten met wie een duurzame handelsrelatie in opgebouwd.

Er wordt gewerkt op basis van sociale en ecologische criteria. De wijze van bedrijfsvoering maakt het mogelijk om humanitaire projecten in India te financieren. In de maand februari geldt een korting op deze producten van 30%.

Heilig hout
Palo Santo is een houtsoort die al eeuwen gebruikt wordt door medicijnmannen en sjamanen bij met name rituelen. Tegenwoordig wordt Palo Santo Hout veelal gebruikt om ruimtes en voorwerpen energetisch te reinigen. Palo Santo heeft een zachte, zoete en warme geur en werkt volgens de gebruikers minstens zo goed als witte salie.

Palo Santo is ook bekend onder de naam Heilig Hout wat de Spaanse naam is voor de Bursera Graveolens zoals de boom officieel heet. De Heilig Hout boom groeit in de Zuid-Amerikaanse Gran Chaco regio (noord-Argentinië, Paraguay, Bolivia en de Braziliaanse Mato Grosso). De Palo Santo van Alchemia komt uit het Andes gebied en wordt lokaal gewonnen met respect voor de natuur en volgens de Fair Trade uitgangspunten.

De takken die gebruikt worden zijn op een natuurlijke wijze van de Heilig Hout boom gevallen. Het heilig hout rijpt vervolgens 4-10 jaar voordat de magische geur vrijkomt en het verwerkt wordt voor gebruik. De rook van Palo Santo reinigt de omgeving. Het hout wordt ook gebruikt als amulet of talisman.

Wierook
De wieroken van Alchemia worden gemaakt van de beste en natuurlijke ingrediënten zoals plantenextracten en etherische oliën. Het is geen chemische dompel-wierook zoals bij 90% van de wieroken in de handel wel het geval is. Dompel-wierook zijn neutrale stokjes die in een geparfumeerd en chemisch oplosmiddel worden gedompeld.

De wieroken van Alchemia worden ambachtelijk gefabriceerd conform de strenge normen van de IFRA (International Fragrance Association). De wieroken zijn niet gefabriceerd met bestanddelen die bedreigend zijn voor planten- en diersoorten. Er wordt geen enkele test op dieren uitgevoerd.

Alchemia heeft een grote ethische betrokkenheid. Er wordt gewerkt met leveranciers in ontwikkelingslanden vanuit een structurele samenwerking en met respect voor een sociale, ecologische en Fair Trade werkomgeving.

Daarnaast maakt de bedrijfsvoering het mogelijk om humanitaire projecten te financieren, zoals de kliniek van Dokter Dolkar in New Delhi en de V.G.K.K., een humanitaire organisatie die bevolkingsgroepen in het zuiden van India ondersteunt.

Voor meer informatie over Wereldwinkel Noordwijkerhout, zie https://noordwijkerhout.wereldwinkels.nl 

Foto's PR.