Datum: 01-10-2023 - 23:30
31
jan
'22
Laatste nieuws eerste 'Duin en Bollen Vierdaagse'.
Geschreven door Duin en Bollen Vierdaagse
Foto's Redactie BON

Laatste nieuws eerste 'Duin en Bollen Vierdaagse'.

Duin en Bollen Vierdaagse komt eraan. Je kent de Bollenstreek als een grote bloementuin, mooi gelegen achter zee en duinen. In oktober 2022 wordt er voor het eerst een groot wandelspektakel gehouden. De Duin en Bollen Vierdaagse voert je dan door alle dorpen waar de bewoners zich van hun allerbeste kant laten zien. De Duin en Bollen Vierdaagse is op 1 januari geopend...

en dat hebben wij geweten ook. Er is fors ingeschreven door vooral de inwoners van de streek zelf. Ruim 95% komt uit de Duin en Bollenstreek, waarvan maar liefst 73% vrouw is. De populairste afstanden is de 4x20 kilometer, gevolgd door de 4x15 kilometer.

Hoeveel het er op dit moment precies zijn en wat straks misschien wel de limiet is, vertellen wij nog niet. Want er wordt nog flink gepuzzeld aan de infrastructuur. Wel zullen wij op tijd hard roepen als de limiet in zicht is…

Nu gaan wij de rest van Nederland vertellen wat er van 6 tot en met 9 oktober in onze prachtige regio gaat te gebeuren en zullen ze van harte uitnodigen om mee te doen aan de 1e editie van ons mooie wandelfestijn. Want jullie weten het inmiddels:

En hey... Je kan maar één keer de allereerste wandelen…

Wat wordt het meest markante punt…?
Altijd zijn er van die herkenbare plekken bij grote tochten die je, als je ze eenmaal gepasseerd bent, nooit meer vergeet. Omdat ze pijn deden, omdat ze tot de verbeelding spraken of gewoon omdat er heel veel mensen je stonden aan te moedigen.

Denk aan de Queensboro Bridge in de New York Marathon, of dichter bij huis de Waalbrug in de Nijmeegse Vierdaagse. Nee, veel van dit type bruggen heeft de Duin en Bollenstreek niet, maar wel markante punten. Wat denk jij, gaan de wandelaars altijd onthouden als ze in de Duin en Bollen Vierdaagse hebben meegelopen?

En de winnaars zijn…
Wij vroegen jou mee te denken over de beloning die de organisatie van de Duin en Bollen Vierdaagse gaat uitreiken bij de finish aan zijn helden die de volle 4 dagen hebben volbracht.

Er werden fantastische ideeën geopperd, soms gebaseerd op de wereldberoemde kruisjes van de Nijmeegse en de Elfstedentocht. Maar meestal met zeer herkenbare elementen van de Duin en Bollenstreek. Dank je wel…

Wij zijn er nog niet uit en gaan de hulp inroepen van experts. Daarbij nemen wij wel een aantal ideeën mee, dus wie weet zit jouw gedachtespinsel erbij.

Onder de inzenders hebben wij twee gratis deelnames beloofd. De winnaars worden op Facebook bekend gemaakt.

What’s in a name…?
Waarom is de Coolsingel zo bekend of wat hebben de Champs-Elysée, Central Park, de Brandenburger Tor, de wielerbaan van Roubaix met elkaar gemeen? Precies, het zijn naast vaak belangrijke plekken ook de finishlocaties van legendarische sportwedstrijden. Denk aan de Tour de France, de marathons van Rotterdam, New York en Berlijn of Parijs-Roubaix.

Toch zijn er ook niet bestaande straten, zoals de St. Annastraat in Nijmegen, die wereldberoemd zijn omdat zij voor even anders worden genoemd. Gedurende de intocht van de Nijmeegse Vierdaagse wordt deze straat omgedoopt tot Via Gladiola en is deze het beroemde slotstuk van de Nijmeegse Vierdaagse.

Hoe gaat het laatste routedeel van de Duin en Bollen Vierdaagse heten? Weet jij dat? En heb je er een verhaal bij? Noteer het op onze Facebookpagina of stuur het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ding mee naar gratis deelname en eeuwige roem, want wie weet heet die laatste kilometer over 40 jaar nog wel zo…

SCHRIJF JE NU IN VOOR DE DB4DAAGSE