Datum: 30-05-2023 - 19:55
27
jan
'22
Nieuwsbrief 2022 KBO afd. De Zilk.
Geschreven door KBO afd. De Zilk
Foto's Redactie BON

Nieuwsbrief januari 2022 KBO-De Zilk: We gaan weer beginnen!

Het leven van persconferentie naar persconferentie. Vorige week was ik, net als U waarschijnlijk, best blij met de versoepelingen die werden aangekondigd. We kunnen weer ‘gewoon’ winkelen. Met mondkapje weliswaar. Maar ik was ook wat verward. Want de besmetting cijfers liegen er niet om. Op zich ben ik ook optimistisch wat onze premier volgende week gaat vertellen....

Ik vermoed dat dan ook de horeca wel weer een beetje opengaat. En dat betekent dat ook de Duinpan ons weer kan ontvangen, inclusief een drankje en een hapje. Maar is het verstandig? En dat brengt mij direct bij de vraag wat wij als KBO moeten doen.

Wij gaan sowieso de maatregelen van de overheid volgen. Dus we zullen niet strenger of soepeler zijn dan wat wordt aangekondigd. Maar we weten twee dingen:
1. de besmettingen vliegen de pan uit;
2. de behoefte om weer te koersballen, te kaarten, elkaar weer te ontmoeten is heel groot.

Dat betekent dat we, wanneer dat weer is toegestaan we ons programma weer opstarten. Maar we laten het aan de leden over of zij ook weer willen beginnen. Dus wanneer iemand het risico nog te groot vindt, dan respecteren wij dat volledig.

En aan de andere kant, wanneer iemand toch graag weer wil “bewegen op muziek”, dan willen wij dat mogelijk maken. Op onze website zullen we U zo goed mogelijk op de hoogte houden. www.kbodezilk.nl 

En als U niet zo goed weet hoe dat nu werkt, dat internet, laat dan uw zoon, dochter, kleinkind, buurman regelmatig even onze site bezoeken.

Videoproject “Op naar een seniorvriendelijk Noordwijk.”
Ik heb in de Nieuwsbrief al vaker iets verteld over het Videoproject. In het blad Leef stond in december een leuk artikel. U heeft het misschien gelezen. Wij kunnen nog steeds deelnemers gebruiken. Op 18 feb as. is er een informatiebijeenkomst in Noordwijk.

Er wordt gewerkt in duo’s. Dus U kunt het balletje ook eens opgooien bij uw buurman/buurvrouw, uw vriend van het biljarten, uw vriendin van uw wandelclubje. Dat heb je ook een beetje steun aan elkaar. Bent U geïnteresseerd? Laat het mij even weten. Gerard Alders > 06 53792808.

We gaan weer beginnen! Bekijk hier het programma:

Maandag 31 januari
Vanaf maandag 31 januari gaan we alle activiteiten weer opstarten, zowel buiten als binnen. We volgen de maatregelen van de overheid op. Dus:
- Bij klachten blijft U thuis;
- Bij binnenkomst toont U uw Corona Toegangsbewijs. Dat doet u zeker bij uw eerste bezoek. We houden een lijst bij, zodat U bij latere bezoekjes snel naar binnen kan;
- U houdt anderhalve meter afstand van elkaar en als dat niet mogelijk is, draagt U een mondkapje;
- Bij activiteiten ‘aan de tafel’ (klaverjassen / bridgen) hoeft U geen mondkapje te dragen. Als U opstaat om naar een andere tafel te gaan, zet u uw mondkapje weer op.

Woensdag 2 februari is de eerste woensdag van de maand. Dus kunt U na het kienen/bingo voor € 15,- ook een maaltijd bij Kees gebruiken. U moet dat wel vóór maandag 31 januari melden aan Sonja Verloop, 06 18716025.

Woensdag 23 februari staat een museumbezoek gepland bij het Dordrechts Museum: “In het licht van Cuyp”. Wils Warmenhoven coördineert dat. Graag bij hem aanmelden 0252-521308.