Datum: 08-12-2022 - 01:00
25
jan
'22
Plantsoenen in Noordwijkerhout opgeknapt met 10.000 nieuwe planten.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Plantsoenen in Noordwijkerhout opgeknapt met 10.000 nieuwe planten.

Van januari 2022 tot maart 2022 worden de plantsoenen in Noordwijkerhout opgeknapt. 10.000 nieuwe planten geven straks een frisse en groene aanblik en bieden de natuur nieuwe kansen. Afgelopen maandag 24 januari 2022 begon het aannemingsbedrijf met het leeghalen van de 1e rotonde op de hoek van de Doctor Schaepmanlaan met De Savornin Lohmanstraat. Een deel van de plantsoenen...

in Noordwijkerhout staat er slecht bij. Daarnaast willen de planten niet goed groeien. De zeewind en de zandgrond hebben daar zeker invloed op. Dat kan beter en gaan we vervangen. Zodat we straks ook in alle dorpen in onze gemeente van mooi openbaar groen kunnen genieten.

Planten op maat
Niet alles gaat weg. Wat groen en nog goed is blijft staan en bomen ook. De inrichting van het groen is maatwerk. De keuze is voor de soorten die de meeste kans maken op een gezonde toekomst.

Gezonde bodem
Om te zorgen dat de plantsoenen van goede kwaliteit blijven geven we de grond een mulchlaag. Dit houdt vocht vast en verteert langzaam. Hierdoor komt voeding makkelijker bij de planten. Een gezond bodemleven komt ten goede aan planten- en dierenleven.

Meer weten?
Welk groen pakken wij aan? Bekijk de kaart.

Foto PR.