Datum: 23-05-2022 - 01:51
22
jan
'22
Weekoverzicht Politie gemeente Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk.
Geschreven door Politie Noordwijk

Weekoverzicht Politie gemeente Noordwijk: aanhouding na achtervolging, diverse diefstal, 6 wijkzorg-meldingen per dag.

De politie stelt steeds meer informatie beschikbaar via hun website en social mediakanalen over hun werkzaamheden en meldingen die er dagelijks binnenkomen. De politie geeft aan dat het gebruik van social media voor hun een manier is om de politie te verbinden met burgers, bedrijven en partners. Via communiceren op social media draagt men bij...

aan de doelen van de organisatie het politiewerk en het vertrouwen in de politie. Ook Politie in de gemeente Noordwijk (Noordwijkerhout, De Zilk) is actief op de social media en geeft men geregeld een weekoverzicht van de meldingen die er afgelopen week binnen kwamen.

Politie weekoverzicht.

Hieronder staat een kleine selectie van de meldingen die wij afgelopen week hebben gehad. 

VERKEER
Een 20-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats onttrok zich aan zijn staande houding. Hierop volgde een achtervolging waarbij de verdachte in aanrijding kwam met geparkeerde auto’s op de Boerenburgerweg Noordwijk. De verdachte werd aangehouden en bleek onder invloed te zijn van drugs, geen rijbewijs te hebben en nog 14 dagen gevangenisstraf open te hebben staan. Er werd proces-verbaal opgemaakt en de verdachte zit vast. Verder kwamen we bij 6 aanrijdingen, waarbij 4 met letsel. Een bestuurder van een brommer werd aangehouden voor rijden onder invloed van drugs.

WIJKZORG
Na een melding van overlast troffen wij een dakloos persoon aan. Wij hebben deze persoon naar een warm onderkomen gebracht van de daklozenopvang. Ook deze week ontvingen we meldingen van geluidsoverlast, sociale wijkproblematiek, overlast verwarde personen, ruzies en overlast van jeugd. Ook werden er volop verdachte situaties bij ons gemeld. Afgelopen week ging dit om gemiddeld 6 meldingen per dag over 1 van voornoemde onderwerpen!

CRIMINALITEIT
Er werden aangiftes gedaan van diefstal uit woning, auto en van fiets. Ook hielden wij een persoon aan na winkeldiefstal. Naast deze incident kwamen we natuurlijk nog veel vaker in actie. Zo werden er verschillende controles door ons uitgevoerd en waren we preventief aanwezig in de gemeente tijdens de surveillance.

Foto PR.