22
jan
'22
Lezers schrijven: Reactie vrouwen van Doen! op column van Binder.
Geschreven door Lezers schrijven.

Lezers schrijven: Reactie vrouwen van Doen! op column van Binder.

In de rubriek 'Lezers schrijven' kunnen inwoners van Noordwijkerhout en De Zilk hun mening geven over gebeurtenissen in ons dorp. Het plaatsen van een ingezonden item betekent niet, dat de redactie van BON de inhoud ervan onderschrijft. De redactie behoudt zich het recht voor om ingezonden items in te korten of niet te plaatsen en daarover kan niet worden gecorrespondeerd. U kunt uw item mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ....

Lezers schrijven: Reactie vrouwen van Doen! op column van Binder.

De gemeenteraad is het hoogste orgaan van de gemeente en bestaat uit gekozen volksvertegenwoordigers. Het is van belang dat de raadsleden en collegeleden weerbaar zijn en zich bewust zijn van hun integriteit.

Toch komt het tegenwoordig steeds vaker voor dat een raads- of collegelid in een kwetsbare situatie terecht komt. Zo krijgen volksvertegenwoordigers vaker te maken met intimidatie, agressie en bedreiging.

In de column “Lachen toch?” van Binder in het Noordwijkerhouts Weekblad en De Noordwijker van 18 januari jl. wordt de lijst van Doen!, bestaande uit enkel vrouwen, gedegradeerd tot een meidengroep.

Geen vrouwen met een mooie staat van dienst, die zich voor de inwoners van de gemeente Noordwijk willen inzetten, maar een “rebellerende meidengroep”, bovendien met veel Noordwijkerhoutse “schonen”.

Het dedain en de teneur die uit deze column spreekt is precies de reden waarom het iedere keer weer misgaat en leidt uiteindelijk tot situaties zoals die deze week volop in de aandacht staan.

Wij vrouwen van Doen! laten ons niet van de wijs brengen door dit gedrag en dit type uitlatingen, het sterkt ons om door te gaan op de ingeslagen weg.

De vrouwen van Doen!