Datum: 30-03-2023 - 16:38
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!

 

30
jan
'22
Woningeigenaren Landgoed in den Houte met tuin krijgen boom cadeau van projectontwikkelaar.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Woningeigenaren Landgoed in den Houte met tuin krijgen boom cadeau van projectontwikkelaar.

De gemeente Noordwijk wil dat naast de bouw van circa 700 woningen in de nieuwbouwwijk ’Landgoed in den Houte’ ook het groene karakter terugkeert. In het omgevingsplan van het gebied is de verplichting voor de projectontwikkelaar opgenomen dat bomen die men verwijderd moeten worden vervangen. Door het achterstallige onderhoud in de laatste jaren van het vertrek van de laatste gebruikers...

van het terrein Rivierduinen (alleen Beschut Wonen nog) en Parnassia Groep, kon de natuur jarenlang zijn gang gaan en zijn zaden uitgegroeid tot een wildgroei van bomen. Niet alle bomen kunnen in de openbare ruimte worden herplant omdat daar gewoon de ruimte voor ontbreekt.

Om toch aan de compensatieplicht van de bomen te kunnen voldoen, heeft projectontwikkelaar Novaform-Trebbe aan de gemeente Noordwijk voorgesteld om de nieuwe woningeigenaren met een tuin van Landgoed in den Houte een boom cadeau te doen. De boom zal in de planvorming meegenomen worden voor de nog in ontwikkeling zijnde deelplannen.

Het college van B&W heeft onlangs ingestemd met het voorstel van de projectontwikkelaar om de aanplant van bomen op particuliere terreinen van Landgoed in den Houte, mee te laten tellen voor de compensatieplicht voor bomen op het voormalige Bavoterrein.

Klik hier het volledige bomenplan van Landgoed in den Houte > uitgave november 2020.

Foto's bomenplan PR.