Datum: 21-05-2022 - 08:27
15
jan
'22
Café van der Geest en Feestcafé Madero open uit protest tegen de coronamaatregelen.
Geschreven door Redactie BON

Café van der Geest en Feestcafé Madero open uit protest tegen de coronamaatregelen.

Net als in veel andere plaatsen in Nederland zijn de horecabedrijven Café van der Geest en Feestcafé Madero in de Zeestraat van Noordwijkerhout, vanmiddag om 14.00 uur open gegaan om te protesteren tegen de coronamaatregelen. Ze vinden het onbegrijpelijk dat bijna iedereen wel open mag, maar dat horecabedrijven en de cultuursector niet op een veilige manier de kost mogen verdienen. Daar komt nog bij...

dat de twee cafés geen groot en gunstig gelegen terras hebben zoals rond de Witte Kerk, waar waar bedrijven in de zomer konden profiteren van het mooie weer en de vele bezoekers aan ons dorp. Na 22 maanden van lockdown, naar beperkt open, geen carnaval of Oranjefeesten en opnieuw weer naar een lockdown.... men vindt het genoeg.

Eigenaar Pieter van der Geest van het gelijknamige café: "Wij willen laten zien dat de maatregelen en het gesloten laten van de horeca echt niet meer kan! Ook wij zijn 'essentieel' en hebben een groot sociaal maatschappelijk karakter. We willen laten zien dat wij als horeca verantwoord en veilig open kunnen. Na 22 maanden vol coronaregelgeving is het genoeg geweest en willen we hiermee een statement afgeven".

Het was weer ouderwets gezellig toeven bij de twee bekende horecabedrijven, rond de klok van 16.00 uur verscheen er een auto van de handhaving en politie ten tonele (zie foto). Na een kort gesprek met de twee eigenaren van de cafés werd er, zoals afgesproken in het Veiligheidsoverleg Hollands Midden tussen de burgemeesters, als eerste een waarschuwing gegeven. 

De afspraak werd gelijk gemaakt dat de twee horecabedrijven om 18.00 uur de tent zouden sluiten, met het protest is dan ook een duidelijk statement afgegeven voor de horeca in het algemeen dat de huidige coronamaatregelen niet meer vol te houden te zijn.

Maar liefst 22 maanden weinig tot niets verdienen voor o.a. de horeca en te weinig financiële steun vanuit de overheid, dat kan geen enkel bedrijf volhouden. Laten we hopen dat de landelijke politiek dat ook ingaat zien....

Foto's BON.