15
jan
'22
Firemen Dakarteam in de Dakar Rally van 2022.
Geschreven door Redactie BON

Firemen Dakarteam levert topprestatie met 9e plaats in eindklassement Dakar Rally 2022. (update foto's podium)

Van 1 januari t/m 16 januari 2022 zal weer de zwaarste rally ter wereld gereden worden, de Dakar Rally. Op RTL7 zal dagelijks verslag gedaan worden van deze loodzware wedstrijd in één van de meest onherbergzame gebieden. Via de eigen social media van het Firemen Dakarteam maar ook via Blik Op Noordwijkerhout zal het mediateam jullie op de hoogte houden over verloop....

van de rally en de prestaties van het Firemen Dakarteam van captain Richard de Groot uit Noordwijkerhout. Soms met foto’s, soms met filmpjes en soms helaas alleen met tekst. Het internet bereik is een groot goed, maar nog niet in alle uithoeken van de wereld even stabiel.

Raceteam bestaat uit: Richard de Groot (o.a. Noordwijkerhouter, eigenaar Formule 2 tankstations, eigenaar rally-team, teamcaptain en chauffeur), Jan Hulsebosch (hoofdmonteur), Mark Laan (navigator) Serviceteam: Mac Meiland, Mike Hulsebosch, Johan Vis, Chris van der Voort. Marketing en media: Remco Heilbron, Simone van Huijstee. 

14-1-2022: Firemen Dakarteam levert topprestatie met 9e plaats in eindklassement Dakar Rally 2022. Verslag stage-12 (foto's)
Eén team dat de eerste vier plaatsen bezet: Kamaz deed het in 2011 en doet het nu weer. Alle twaalf etappes werden gewonnen door de Russen. De slotetappe kwam op naam van Dmitry Sotnikov, die zijn overall overwinning in de Dakar Rally 2022 daarmee extra kleur gaf. Janus van Kasteren is op de vijfde plaats best of the rest, en daar is de Veldhovenaar trots op.

“Dit was het maximaal haalbare”, zei de kopman van Team De Rooy Iveco aan de finish van de laatste etappe. “Met alle vier de Kamazzen aan de finish is dit echt heel erg goed. Ik had ervoor getekend vooraf. Het gaat zo enorm hard, beter dan dit zit er niet in.” Ook de zesde (Martin van den Brink), achtste (Vick Versteijnen) en tiende (Mitchel van den Brink) plaats zijn voor Team De Rooy.

Richard de Groot en het Firemen Dakarteam (16e plaats in stage-12) werd heel knap negende in het eindklassement (met 61 trucks als deelnemer) van de Dakar Rally 2022 en dat is een geweldige topprestatie van het team van captain en Noordwijkerhouter Richard de Groot.

Foto's in de fotogalerij van stage-12 de laatste etappe en de podiumceremonie met het uitreiken van de medailles.

Tekst Rally Maniacs en BON.

*
Filmpje van voor de start van de laatste stage nummer 12.

* Filmpje van na de finish stag-12

15- Verslag stage-11 (foto's en filmpjes)
14-
Verslag stage-10 (foto's en filmpjes)
13-
Verslag stage-9 (foto's+filmpje+interview)
12-
Verslag stage-8 (foto's en filmpjes)
11-
Verslag stage-7 (foto's en filmpjes)
10-
Verslag rustdag en update blog. (foto's)
9-
Verslag stage-6. (foto's en filmpje)
8-
Verslag stage-5. (foto's en filmpje)
7-
 Update blog 3 'Keuren, reizen en natuurlijk...racen!'.
6- Verslag stage-4 > team stijgt plaats in klassement. (foto's + filmpje)
5-
12e plaats in stage-3 en 10e in klassement (foto's + filmpje)
4-
14e plaats in stage-2 en 10e in klassement (foto's + filmpje)
3-
9e plaats in stage-1 en 10e in klassement. (foto's + filmpje)
2- Dagboek Firemen Dakarteam 1-1-2022: De proloog. (foto's+filmpje)
1- Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2022: De kop is eraf! (foto's+filmpje)

Foto's screenshots RTL7, Dakar Rally en filmpjes Firemen Dakarteam.