Datum: 23-01-2022 - 06:18

12
jan
'22
Voetbalvereniging Van Nispen trapt af naar 90-jarig bestaan in De Zilk.
Geschreven door RKVV Van Nispen

Voetbalvereniging Van Nispen trapt af naar 90-jarig bestaan.

Op woensdag 5 januari vond de aftrap plaats naar het 90-jarig bestaan van Voetbalvereniging Van Nispen in De Zilk. Op 22 oktober 1932 werd de voetbalclub opgericht en in aanloop naar die datum staat er heel wat te gebeuren. De jubileumcommissie, die vorig voorjaar al werd opgericht, had een tweetal verrassingen voor voorzitter Peter Geerlings in petto. De voorzitter van de jubileumcommissie...

Tino de Groot, overhandigde de preses het eerste exemplaar van een glossy tijdschrift. In dit tijdschrift wordt de 90-jarige geschiedenis van de club in beeld gebracht. Dit tijdschrift zal aanstaande weekend huis-aan-huis verspreid worden in De Zilk.

Vervolgens hees commissielid John van Berkel de speciaal voor dit jaar ontworpen jubileumvlag. Deze vlag zal bij de ingang van het sportpark blijven wapperen tot en met zondag 23 oktober.

De jubileumcommissie organiseert een aantal activiteiten om het 90-jarig bestaan met haar leden en alle Zilkers te vieren. Zo wordt eind januari al een FiFa-toernooi in De Spil gespeeld, vindt in maart een Keezen toernooi plaats en wordt in april een speciale vrijwilligersmiddag georganiseerd.

In de maanden daarop volgen het Kees Bartelstoernooi, een speldag voor de jeugd, een muziekfestival en een sponsoravond. Op zaterdag 22 oktober vindt een grote feestavond plaats en op zondag 23 oktober wordt het feestjaar afgesloten met een heuse Frühshop.

Natuurlijk wordt er ook gevoetbald. In de maand augustus wordt een zogenaamd Zilveren Tulp toernooi gehouden waaraan Noordwijk, SJC, VVSB en Van Nispen aan deel gaan nemen.

Via de website van Van Nispen, BON, de plaatselijke kranten en de sociale media worden de details van de genoemde activiteiten bekend gemaakt. Hopelijk gooien de coronamaatregelen niet te veel roet in het eten, zodat de Vannispianen op gepaste wijze hun jubileum kunnen vieren.

Foto's PR.