Datum: 23-01-2022 - 07:50

11
jan
'22
Firemen Dakarteam in de Dakar Rally van 2022.
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2022: Verslag stage-9. (foto's+filmpjes+interview)

Van 1 januari t/m 16 januari 2022 zal weer de zwaarste rally ter wereld gereden worden, de Dakar Rally. Op RTL7 zal dagelijks verslag gedaan worden van deze loodzware wedstrijd in één van de meest onherbergzame gebieden. Via de eigen social media van het Firemen Dakarteam maar ook via Blik Op Noordwijkerhout zal het mediateam jullie op de hoogte houden over verloop....

van de rally en de prestaties van het Firemen Dakarteam van captain Richard de Groot uit Noordwijkerhout. Soms met foto’s, soms met filmpjes en soms helaas alleen met tekst. Het internet bereik is een groot goed, maar nog niet in alle uithoeken van de wereld even stabiel.

Raceteam bestaat uit: Richard de Groot (o.a. Noordwijkerhouter, eigenaar Formule 2 tankstations, eigenaar rally-team, teamcaptain en chauffeur), Jan Hulsebosch (hoofdmonteur), Mark Laan (navigator) Serviceteam: Mac Meiland, Mike Hulsebosch, Johan Vis, Chris van der Voort. Marketing en media: Remco Heilbron, Simone van Huijstee. 

11-1-2022: Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2022: Verslag stage-9.
Nederlander van Kasteren had in de negende etappe zicht op een podiumplaats, maar ongeveer 50 kilometer voor de finish verdampte die kans volledig. Het aanvankelijke minuutje achterstand op Eduard Nikolaev, die de etappe won, veranderde in een gapend gat van 19 minuten. Martin van den Brink werd op de achtste plaats (+9.23) de beste Nederlander, net voor Vick Versteijnen die negende werd en Pascal de Baar die de top 10 afsloot.

De 287 kilometer lange negende etappe begon bij de trucks met een secondenspel. Het tempo lag hoog in de openingsfase en daardoor waren de verschillen klein. Op km 200 lag Van Kasteren nog derde op slechts een minuutje. Daarna liepen de verschillen echter snel op.

Nikolaev, viervoudig winnaar van de Dakar Rally, won voor de derde keer in deze editie. Hij bleef teamgenoot Dmitry Sotnikov 2.30 voor. Martin Macik had 3 seconden meer nodig dan Sotnikov. Van Kasteren kwam uiteindelijk binnen op de vijftiende plaats.

Sotnikov leidt nog steeds in het klassement, maar zag zijn voorsprong op Nikolaev slinken tot 8 minuten en 51 seconden. Van Kasteren is nog wel de best geklasseerde Nederlander in de algemene stand, op de zesde plaats. Hij heeft 2 uur en 27 minuten achterstand op Sotnikov. Martin van den Brink zit hem in het klassement op de hielen op de zevende plaats. Vick Versteijnen staat achtste.

Richard de Groot met het Firemen Dakarteam kwam als 15e over de finish ondanks de problemen met het differentieel van de vrachtauto en dus een knappe prestatie. Het team blijft keurig staan op plaats 10 in het algemeen klassement.

Tekst website Rally Maniacs. 

*
Klik hier voor een radio-interview met Richard vlak voor de start van stage-9

*
Klik hier voor filmpje van de start stage-9.

12- Verslag stage-8 (foto's en filmpjes)
11-
Verslag stage-7 (foto's en filmpjes)
10-
Verslag rustdag en update blog. (foto's)
9-
Verslag stage-6. (foto's en filmpje)
8-
Verslag stage-5. (foto's en filmpje)
7-
 Update blog 3 'Keuren, reizen en natuurlijk...racen!'.
6- Verslag stage-4 > team stijgt plaats in klassement. (foto's + filmpje)
5-
12e plaats in stage-3 en 10e in klassement (foto's + filmpje)
4-
14e plaats in stage-2 en 10e in klassement (foto's + filmpje)
3-
9e plaats in stage-1 en 10e in klassement. (foto's + filmpje)
2- Dagboek Firemen Dakarteam 1-1-2022: De proloog. (foto's+filmpje)
1- Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2022: De kop is eraf! (foto's+filmpje)

Foto's screenshots RTL7 en filmpjes Firemen Dakarteam: stage-9.