Datum: 23-01-2022 - 07:41

11
jan
'22
'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws in 1992: Tachtig ME'ers op zoek naar drie bankovervallers.

Al tien jaar plaatst de nieuwswebsite Blik Op Noordwijkerhout al het nieuws van, voor en over Noordwijkerhout en De Zilk en sinds de fusie ook geregeld van Noordwijk. In al die jaren zat daar vaak ook spraakmakende en veel bekeken nieuwsitems bij, zie de top 10 daarvan. Maar ook voor de start van BON was er natuurlijk geregeld spraakmakend nieuws te melden...

toen we nog deel uit maakten van de gemeente Noordwijkerhout. Via het nieuwe item op Blik Op Noordwijkerhout 'Een terugBlik Op', geven we spraakmakende nieuwsitems uit het verleden opnieuw aandacht hier op BON. Onder aan de pagina al eerder verschenen items van 'Een terugBlik Op spraakmakend nieuws'.

10 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws in 1992: Tachtig ME'ers op zoek naar drie bankovervallers.
In oktober 1992 gebeurde er iets wat vandaag de dag niet meer zal gebeuren in ons dorp (omdat er geen bankfilialen meer zijn in ons dorp) en dat was een overval op de toenmalige ABN-Amro Bank op de Herenweg (zie foto, klik hier). En zo'n bankoverval had destijds natuurlijk een grote impact op het aanwezige personeel, maar ook op de Noordwijkerhoutse dorpsgemeenschap. 

Tijdens de gewapende bankoverval in oktober 1992 werd een 'groot geldbedrag' buitgemaakt. Er volgde onmiddellijk een grote zoekactie door de politie naar drie overvallers die zich, na een vluchtpoging met een auto, hadden verschanst op Bungalowpark Sollasi aan het Oosterduinsemeer.

Maar liefst 80 agenten van de Mobiele Eenheid (ME) en een arrestatieteam van de politie kwamen in actie......  Voor het volledige nieuwsbericht: lees het Noord-Hollands Dagblad en lees de Leidse Courant.

9 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Blote Sint geeft aanstoot in Noordwijkerhout. (december 1990)

8 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Noordwijkerhouts café in de Havenstraat betrokken bij 3 rechtszaken. (januari 1961)

7 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws:
Beroving van Duitse toerist bleek behulpzame actie van Noordwijkerhouters.

6 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Ook 40 jaar geleden kwamen we een miljoentje tekort bij De Schelft.

5 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Noordwijkerhouter veroordeeld tot boete van tien gulden voor beledigende briefkaart. (28 maart 1960)

4 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws: Een lijkbleek vluchtende burgemeester Winkel. (30 juli 1980)

3 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuwsGoklustige bejaarden opgepakt in speelhol Piet Gijs. (9 juli 1975) 

2 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws
Na ruim 100 jaar café De Zwaan onverwacht dicht. (interview Piet Brama)

1 - 'Een terugBlik Op' spraakmakend nieuws
: Moord in 1996 op 54-jarige Duitse vrouw in vakantiepark nog steeds onopgelost.