Datum: 23-01-2022 - 07:08

10
jan
'22
Firemen Dakarteam in de Dakar Rally van 2022.
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2022: Verslag stage-8. (foto's+filmpjes)

Van 1 januari t/m 16 januari 2022 zal weer de zwaarste rally ter wereld gereden worden, de Dakar Rally. Op RTL7 zal dagelijks verslag gedaan worden van deze loodzware wedstrijd in één van de meest onherbergzame gebieden. Via de eigen social media van het Firemen Dakarteam maar ook via Blik Op Noordwijkerhout zal het mediateam jullie op de hoogte houden over verloop....

van de rally en de prestaties van het Firemen Dakarteam van captain Richard de Groot uit Noordwijkerhout. Soms met foto’s, soms met filmpjes en soms helaas alleen met tekst. Het internet bereik is een groot goed, maar nog niet in alle uithoeken van de wereld even stabiel.

Raceteam bestaat uit: Richard de Groot (o.a. Noordwijkerhouter, eigenaar Formule 2 tankstations, eigenaar rally-team, teamcaptain en chauffeur), Jan Hulsebosch (hoofdmonteur), Mark Laan (navigator) Serviceteam: Mac Meiland, Mike Hulsebosch, Johan Vis, Chris van der Voort. Marketing en media: Remco Heilbron, Simone van Huijstee. 

10-1-2022: Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2022: Verslag stage-8.
In de achtste etappe van de Dakar Rally 2022 was Kamaz oppermachtig. Werkelijk niemand kwam ook maar in de buurt van het Russische kwartet, van wie klassementsleider Dmitry Sotnikov de snelste was. Het onderlinge verschil tussen de vier bedroeg na 395 kilometer racen net geen 9 minuten. De eerstvolgende (Ignacio Casale) had 20 minuten méér nodig.

Janus van Kasteren was met de achtste tijd de beste Nederlander. Hij verloor echter 34 minuten op Sotnikov en zag zijn vijfde in het klassement overgaan in handen van Andrey Karginov, die in de etappe tweede werd.

Richard de Groot met het Firemen Dakarteam zette, na als 18e van start te zijn gegaan, met de negende tijd (+38.35) een knappe prestatie neer en blijft daarmee op een mooie plaats 10 in het algemeen klassement. Vick Versteijnen noteerde de elfde tijd. Martin van den Brink verloor veel tijd in het begin van de etappe, wat hem aan de finish op bijna 50 minuten achterstand kwam te staan.

Gert Huzink was op weg naar een top 10-klassering, maar kwam in de tweede helft van de etappe naar Wadi Ad-Dawasir een paar keer stil te staan. Hij bereikte op 1.18.33 achterstand de finish, nog achter Mitchel van de Brink, Pascal de Baar, Ben van de Laar en Kees Koolen.

Tekst website Rally Maniacs. 

Update stage-7:

Zo blij als we in eerste instantie waren, zo verbaasd waren we toen er vanuit Nederland nieuws begon binnen te druppelen dat we "een kwartier aan de broek hadden". Gedurende deze Dakar heeft de FIA druppelsgewijs nieuwe reglementen doorgevoerd.

Reglementen die voorheen bij de ASO niet bestonden of anders geïnterpreteerd werden. Om een lang verhaal kort te maken zijn we de dupe geworden van zo'n geval. Helaas is de FIA onverbiddelijk en was er geen gehoor voor ons protest.

Voor de stage ranking van special 7 betekent dit dat we niet 13de, maar 18de geworden zijn. Voor het algemeen klassement betekent dit dat we een plaats gezakt zijn; van de 9de terug naar de 10de. Zo dicht ligt het algemeen klassement na 7 specials bij elkaar.

Uiteraard zijn we niet blij met deze hele situatie. Toch blijven we positief en gaan weer vol goede moed en vol gas vooruit.

Tekst Firemen Dakarteam

* Klik hier voor filmpje onderweg in stage-8.

Klik hier voor filmpje na de finish stage-8.


11-
Verslag stage-7 (foto's en filmpjes)
10-
Verslag rustdag en update blog. (foto's)
9-
Verslag stage-6. (foto's en filmpje)
8-
Verslag stage-5. (foto's en filmpje)
7-
 Update blog 3 'Keuren, reizen en natuurlijk...racen!'.
6- Verslag stage-4 > team stijgt plaats in klassement. (foto's + filmpje)
5-
12e plaats in stage-3 en 10e in klassement (foto's + filmpje)
4-
14e plaats in stage-2 en 10e in klassement (foto's + filmpje)
3-
9e plaats in stage-1 en 10e in klassement. (foto's + filmpje)
2- Dagboek Firemen Dakarteam 1-1-2022: De proloog. (foto's+filmpje)
1- Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2022: De kop is eraf! (foto's+filmpje)

Foto's screenshots RTL7 en filmpjes Firemen Dakarteam: stage-8.