Datum: 16-05-2022 - 19:53
08
jan
'22
Firemen Dakarteam in de Dakar Rally van 2022.
Geschreven door Redactie BON

Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2022: Verslag stage-6. (foto's en filmpje)

Van 1 januari t/m 16 januari 2022 zal weer de zwaarste rally ter wereld gereden worden, de Dakar Rally. Op RTL7 zal dagelijks verslag gedaan worden van deze loodzware wedstrijd in één van de meest onherbergzame gebieden. Via de eigen social media van het Firemen Dakarteam maar ook via Blik Op Noordwijkerhout zal het mediateam jullie op de hoogte houden over verloop....

van de rally en de prestaties van het Firemen Dakarteam van captain Richard de Groot uit Noordwijkerhout. Soms met foto’s, soms met filmpjes en soms helaas alleen met tekst. Het internet bereik is een groot goed, maar nog niet in alle uithoeken van de wereld even stabiel.

Raceteam bestaat uit: Richard de Groot (o.a. Noordwijkerhouter, eigenaar Formule 2 tankstations, eigenaar rally-team, teamcaptain en chauffeur), Jan Hulsebosch (hoofdmonteur), Mark Laan (navigator) Serviceteam: Mac Meiland, Mike Hulsebosch, Johan Vis, Chris van der Voort. Marketing en media: Remco Heilbron, Simone van Huijstee. 

7-1-2022: Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2022: Verslag stage-6.
En wat ligt het weer dicht bij elkaar. We zijn vandaag dus als 16e gefinisht, en staan nu in het algemeen klassement op 10, maar dat scheelt maar een half uurtje met de nummer 1 Karginov. 

Er hoeft maar iets te gebeuren en de stage ranking ziet er helemaal anders uit. Na een slechte dag van gister, en die rare start-verplaatsing daarvoor, moesten we vanaf de start van de special een hoop goed maken.

Dat lukt niet direct op de dag daarna. Zeker niet tijdens deze special In de eerste twee-derde van de stage hadden we veel last van stof van de voorgangers.

Er waren ook de nodige verraderlijke afstappen en ravijnen. Dat soort terrein, omstandigheden en tragere voorgangers kan desastreuse gevolgen hebben voor de truck wanneer er op basis van haast/onrust beslissingen gemaakt worden.

Na de neutralisatie kwam het team meer en meer in het ritme, de voorgangers werden minder en de truck werd lichter waardoor deze ook nog beter tot zijn recht kwam. Klik hier voor de laatste blog.

Tekst Firemen Dakarteam.

8-
Verslag stage-5. (foto's en filmpje)
7-
 Update blog 3 'Keuren, reizen en natuurlijk...racen!'.
6- Verslag stage-4 > team stijgt plaats in klassement. (foto's + filmpje)
5-
12e plaats in stage-3 en 10e in klassement (foto's + filmpje)
4-
14e plaats in stage-2 en 10e in klassement (foto's + filmpje)
3-
9e plaats in stage-1 en 10e in klassement. (foto's + filmpje)
2- Dagboek Firemen Dakarteam 1-1-2022: De proloog. (foto's+filmpje)
1- Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2022: De kop is eraf! (foto's+filmpje)

Foto's screenshots RTL7 en filmpjes Firemen Dakarteam: stage 7.