Datum: 23-01-2022 - 06:29

11
jan
'22
Spontaan gat (sinkhole) in wegdek van de Kerkstraat. (foto's)
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Spontaan gat (sinkhole) in wegdek van de Kerkstraat. (update reparatie rioolbuis foto's)

Vrijdagmiddag 7 januari is er spontaan een gat ontstaan, een zgn. sinkhole, midden in het wegdek van de Kerkstraat voorbij de kruising van de vd-Weijdenlaan en Kerkstraat richting 's-Gravendamseweg. Een voorbijganger ontdekte het probleem in het wegdek, wat natuurlijk voor gevaarlijke situaties kan zorgen, en meldde het bij de gemeente. Ondertussen schakelde omstanders het plaatselijke...

bedrijf de firma Heemskerk van Gravendam in en deze zorgde voor een noodreparatie waarbij het gat met zand werd gedicht en er opnieuw bestraat werd. Begin volgende week zal er verder onderzoek gedaan worden naar de oorzaak van de sinkhole en die ligt waarschijnlijk bij de riolering die onder het wegdek loopt.

Update 8-1-2022:
Helaas heeft de noodreparatie door de hevige regenval het niet langer als een dag volgehouden. Een voorbijgangster zag zaterdagavond het gat op nagenoeg dezelfde plaats (na eerder het bericht op BON al gezien te hebben) en belde de politie die de BOA's inschakelden om de weg tijdelijk af te sluiten.

De firma Heemskerk werd ook wederom opgeroepen en verrichtte opnieuw een noodreparatie, wat op dit moment de enige mogelijkheid is. Hopelijk houdt deze het nu uit tot begin volgende week als een gespecialiseerd rioolbedrijf het probleem definitief kan oplossen.

Update 11-1-2022:
Dinsdagmorgen 11 januari is er opnieuw een gat in het wegdek van de Kerkstraat ontstaan, maar nu was de oorzaak de graafwerkzaamheden van een gespecialiseerd rioleringsbedrijf. Zij hebben het probleem van het verdwijnen van het zand, en daarmee het ontstaan van de sinkhole, opgespoord. Er bleek een gat te zijn ontstaan in één van de rioolbuisaansluitingen en deze is gerepareerd. Probleem opgelost!

Foto's vrijdag BON, zaterdag PR en update foto's dinsdag PR.