Datum: 21-01-2022 - 09:07

06
jan
'22
Firemen Dakarteam in de Dakar Rally van 2022.
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2022: Verslag stage-4 > team stijgt plaats in klassement. (foto's + filmpje)

Van 1 januari t/m 16 januari 2022 zal weer de zwaarste rally ter wereld gereden worden, de Dakar Rally. Op RTL7 zal dagelijks verslag gedaan worden van deze loodzware wedstrijd in één van de meest onherbergzame gebieden. Via de eigen social media van het Firemen Dakarteam maar ook via Blik Op Noordwijkerhout zal het mediateam jullie op de hoogte houden over verloop....

van de rally en de prestaties van het Firemen Dakarteam van captain Richard de Groot uit Noordwijkerhout. Soms met foto’s, soms met filmpjes en soms helaas alleen met tekst. Het internet bereik is een groot goed, maar nog niet in alle uithoeken van de wereld even stabiel.

Raceteam bestaat uit: Richard de Groot (o.a. Noordwijkerhouter, eigenaar Formule 2 tankstations, eigenaar rally-team, teamcaptain en chauffeur), Jan Hulsebosch (hoofdmonteur), Mark Laan (navigator) Serviceteam: Mac Meiland, Mike Hulsebosch, Johan Vis, Chris van der Voort. Marketing en media: Remco Heilbron, Simone van Huijstee. 

Dagboek Firemen Dakarteam 5-1-2022: verslag stage-4 trucks. (Tekst website RallyManiacs)
Een groot deel van de vierde etappe/stage van de Dakar Rally 2022 reed Janus van Kasteren in een groepje met drie Kamazzen. Uiteindelijk was het Eduard Nikolaev, gestart als zevende truck, die net een beetje meer kon geven en de etappe/stage op zijn naam schreef, voor zijn teamgenoten Anton Shibalov en Dmitry Sotnikov.

Iveco-coureur Van Kasteren werd aanvankelijk als derde geklasseerd, op 5 seconden voor Sotnikov, maar dat werd gecorrigeerd tot plus 9 seconden. De Brabander deed 5 minuten en 44 seconden langer over de 465 kilometer dan Nikolaev.

Van Kasteren reed een poos fysiek aan de leiding, met drie Russen op zijn staart. In de slotfase van de wedstrijd wisselde het groepje een paar keer van volgorde. Dmitry Sotnikov was de eerste truck aan de finish, maar aangezien hij als eerste was gestart en de anderen op hem waren ingelopen, won hij niet.

Sotnikov gaf aan het eind nog even flink gas en reed weg bij de andere drie, net genoeg om de derde plaats voor zich op te eisen, ten koste van Van Kasteren. Na de drie Kamazzen en Van Kasteren kwam er een hele tijd niks.

Gert Huzink sloot de etappe af met de voorlopig vijfde tijd op 14.23, voor Ales Loprais, Maurik van den Heuvel (zevende), Vick Versteijnen (achtste), Martin van den Brink (negende) en het team van Richard de Groot eindigde op een mooie 11e plaats om daarmee een plaats te stijgen in het klassement.

In de langste proef van deze Dakar Rally (465 kilometer tegen de klok) was het een kwestie van heel zien te blijven en zo min mogelijk tijd verliezen. Dat lukte niet iedereen. Pascal de Baar verloor veel tijd, evenals Ignacio Casale (die met veel schade uit de proef moest), Martin Macik (twee uur verloren), Martin Soltys en ook Andrey Karginov stond een tijd stil.

De Rus, die derde stond in het klassement, verloor anderhalf uur door problemen met de versnellingsbak. Dat is goed nieuws voor bijvoorbeeld Van Kasteren, die naar plaats 4 klom in het klassement, maar ook voor Ales Loprais (vijfde), Martin van den Brink (zesde), Maurik van den Heuvel (achtste). Het Firemen Dakarteam stijgt in het klassement naar de negende plaats.

5- 12e plaats in stage-3 en 10e in klassement (foto's + filmpje)
4-
14e plaats in stage-2 en 10e in klassement (foto's + filmpje)
3-
9e plaats in stage-1 en 10e in klassement. (foto's + filmpje)
2- Dagboek Firemen Dakarteam 1-1-2022: De proloog. (foto's+filmpje)
1- Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2022: De kop is eraf! (foto's+filmpje)

Foto's screenshots RTL7 en filmpjes Firemen Dakarteam: stage 4.