Datum: 21-01-2022 - 08:22

05
jan
'22
Firemen Dakarteam in de Dakar Rally van 2022.
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2022: Verslag stage-3 (foto's + filmpje).

Van 1 januari t/m 16 januari 2022 zal weer de zwaarste rally ter wereld gereden worden, de Dakar Rally. Op RTL7 zal dagelijks verslag gedaan worden van deze loodzware wedstrijd in één van de meest onherbergzame gebieden. Via de eigen social media van het Firemen Dakarteam maar ook via Blik Op Noordwijkerhout zal het mediateam jullie op de hoogte houden over verloop....

van de rally en de prestaties van het Firemen Dakarteam van captain Richard de Groot uit Noordwijkerhout. Soms met foto’s, soms met filmpjes en soms helaas alleen met tekst. Het internet bereik is een groot goed, maar nog niet in alle uithoeken van de wereld even stabiel.

Raceteam bestaat uit: Richard de Groot (o.a. Noordwijkerhouter, eigenaar Formule 2 tankstations, eigenaar rally-team, teamcaptain en chauffeur), Jan Hulsebosch (hoofdmonteur), Mark Laan (navigator) Serviceteam: Mac Meiland, Mike Hulsebosch, Johan Vis, Chris van der Voort. Marketing en media: Remco Heilbron, Simone van Huijstee. 

Dagboek Firemen Dakarteam 4-1-2022: verslag stage-3.
Top dag voor het Firemen Dakarteam 12e over de finish van stage-3. Daarmee staan we 10e in het klassement. (zie foto's) De start was moeilijk, heel moeilijk. De special was ingekort maar het nieuwe digitale road-book leek daar niet goed op bijgewerkt te zijn. Althans niet duidelijk genoeg. 

Gevolg: de eerste kilometers heeft Mark al zijn navigatie kunsten uit de kast moeten halen om het road-book weer op één lijn te krijgen met de te rijden route. Na flink zoeken en rekenen is dat gelukt. Achteraf bleek dat we niet de enigen waren met dit probleem.

De special was mooi gevarieerd met hele snelle stukken en uitdagende hoge duinpartijen. Deze waren de afgelopen dagen natgeregend wat resulteerde in een snellere ondergrond. Waar Richard normaal door de duinen surft was het nu vliegen.

En dat vliegen zag je duidelijk terug in de tweede helft van de special. Zat in eerste helft van de special de top tien binnen het kwartier, in de tweede helft van de special zat de top 17 binnen het kwartier. “De competitie is moordend dit jaar.” Het ligt allemaal enorm dicht bij elkaar en dat maakt het super spannend: “Wie remt er als laatste?!”

De laatste 50 kilometer was het nek aan nek met Vic Versteijnen en Pascal de Baar. Wat een strijd! Uiteindelijk lag de stage ranking zo dicht bij elkaar dat we maar 4 (!) seconden vóór Gert Huzink finishten en slechts 16 (!) minuten achter de nummer één; Dmitry Sotnikov. Al met al een échte Dakar special.

Tekst: Firemen Dakarteam.

4- 14e plaats in stage-2 (foto's + filmpje)
3-
9e plaats in stage-1. (foto's + filmpje)
2- Dagboek Firemen Dakarteam 1-1-2022: De proloog. (foto's+filmpje)
1- Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2022: De kop is eraf! (foto's+filmpje)

* Filmpje start stage-3, klik hier.

* Filmpje na de finish stage-3, klik hier.

Foto's screenshots RTL7 en filmpjes Firemen Dakarteam: stage-3