Datum: 21-01-2022 - 10:02

05
jan
'22
Fiene, Iefke, Lenne, Dave en Lieneke Hogervorst 'Iedereen ontzettend bedankt voor het ongelofelijke succes actie 'Walk4light'.
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Fiene, Iefke, Lenne, Dave en Lieneke Hogervorst 'Iedereen ontzettend bedankt voor het ongelofelijke succes actie 'Walk4light'.

Fiene (11), Iefke (10), en Lenne (6) Hogervorst uit Noordwijkerhout hebben alle drie de oogziekte Retinitis Pigmentosa. Retinitis pigmentosa is een ernstige oogaandoening die c.a. 5000 mensen in Nederland langzaam het zicht ontneemt. Voor deze oogziekte, die ontstaat door een genetische afwijking, is nog geen behandeling. 'Er mee leren leven'...

is waar deze 5000 mensen het mee moeten doen. Gelukkig leven we in een tijd waarin de wetenschap grote vooruitgang boekt, zodat behandelingen binnen handbereik lijken te komen. In Amsterdam UMC willen toponderzoekers een innovatieve gentherapie ontwikkelen om blindheid door deze erfelijke oogziekten te voorkomen.

Voor dit onderzoek is helaas onvoldoende geld beschikbaar. Daarom kwamen de drie meiden Fiene, Iefke en Lenne samen met hun vader en moeder Dave en Lieneke Hogervorst uit Noordwijkerhout in actie met een inzameling onder de naam Walk4light en dat werd een groot succes.

4-1-2022: Hieronder de reactie op de succesvolle actie Walk4light van Dave, Lieneke, Fiene, Iefke en Lenne Hogervorst.

Alweer ruim een maand geleden liepen wij met onze drie dochters die kampen met retinitis pigmentosa - een progressieve oogaandoening die onder andere wordt gekenmerkt door nachtblindheid- een avondvierdaagse in het donker. Hiervoor hebben zij zich laten sponsoren om een onderzoek en behandeling naar deze oogziekte te helpen financieren.

Het was een ongelofelijk succes. We kwamen in allerlei media, op de radio, we kwamen op tv, overal werden acties georganiseerd om sponsorgeld voor Walk4light in te zamelen. We haalden een gigantisch geldbedrag op € 42.518,- (stand 4-1-2021) en we ontvingen steun van vrienden, familie, collega’s, bekenden en óók van onbekenden. Ontzettend bijzonder....

We willen iedereen (nogmaals) ontzettend bedanken voor alle vormen van support en ook meteen een oproep doen aan gezinnen die net als wij, te maken hebben met deze oogaandoening.

Misschien wil je ook een Walk4light organiseren? Dat is niet moeilijk! Wij hebben een draaiboek voor je en een website waarop we een actiepagina voor je kunnen inrichten. Als meerdere gezinnen zich inzetten via dit initiatief, krijgen we het bedrag dat nodig is voor het onderzoek en de behandeling wel bij elkaar!

Heb je interesse, neem dan contact op met Dave en/of Lieneke Hogervorst via www.walk4light.nl. Op de website kun je ook het verslag van de vierdaagse lezen én onze weg daarnaartoe.

Foto's BON en PR.