Datum: 21-01-2022 - 08:58

04
jan
'22
Firemen Dakarteam in de Dakar Rally van 2022.
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2022: Verslag Stage-2. (foto's + filmpje)

Van 1 januari t/m 16 januari 2022 zal weer de zwaarste rally ter wereld gereden worden, de Dakar Rally. Op RTL7 zal dagelijks verslag gedaan worden van deze loodzware wedstrijd in één van de meest onherbergzame gebieden. Via de eigen social media van het Firemen Dakarteam maar ook via Blik Op Noordwijkerhout zal het mediateam jullie op de hoogte houden over verloop....

van de rally en de prestaties van het Firemen Dakarteam van captain Richard de Groot uit Noordwijkerhout. Soms met foto’s, soms met filmpjes en soms helaas alleen met tekst. Het internet bereik is een groot goed, maar nog niet in alle uithoeken van de wereld even stabiel.

Raceteam bestaat uit: Richard de Groot (o.a. Noordwijkerhouter, eigenaar Formule 2 tankstations, eigenaar rally-team, teamcaptain en chauffeur), Jan Hulsebosch (hoofdmonteur), Mark Laan (navigator) Serviceteam: Mac Meiland, Mike Hulsebosch, Johan Vis, Chris van der Voort. Marketing en media: Remco Heilbron, Simone van Huijstee. 

Dagboek Firemen Dakarteam 3-1-2022:
Verslag trucks stage-2
 van Hail naar Al Artawiya (568 kilometer, special van 338 kilometer)

De vier Kamaz-trucks zijn goed begonnen aan de Dakar Rally. Andrey Karginov schrijft de tweede etappe op zijn naam voor zijn teamgenoten Dmitry Sotnikov, Eduard Nikolaev en Anton Shibalov. Op de vijfde plaats finisht Ales Loprais en is daarmee de eerste niet-Kamaz. De snelste Nederlander is Janus van Kasteren.

Van Kasteren komt met een achterstand van 8:59 over de finish en blijft dus wel in het spoor van de Russen. In het algemeen klassement staat de Nederlander zesde op 45:37 van Sotnikov. Achter Van Kasteren finisht de Iveco van Martin Macik en op plaats acht komt Ignacio Casale binnen. De top tien wordt compleet gemaakt door Martin van den Brink en Vick Versteijnen, beiden met de Iveco.

De tweede etappe is een mooie proef die vrij snel is. Doordat het heeft geregend is de navigatie niet heel moeilijk en zijn de duinen makkelijk voor de trucks. Ten opzichte van gisteren was er meer kamelengras en waren er meer harde bultjes waardoor het niet de aller-moeilijkste proef is voor de vrachtwagens.

Op plaats twaalf finisht Maurik van den Heuvel, Gert Huzink wordt dertiende en Richard de Groot met het Firemen Dakarteam komt binnen op positie 14 (zie foto 9) en staat in het algemeen klassement nu 10e (zie foto 10). Pascal de Baar wordt vijftiende, Ben van de Laar 17e en de snelle service van Team De Rooy.

Mitchell van den Brink, komt als 22e binnen en Gerrit Zuurmond als 23e. Ben de Groot komt als 31e over de finish. William de Groot en Egbert Wingens zitten nog op de proef. William van Groningen is vandaag niet gestart en hoopt morgen weer te kunnen rijden.

Dinsdag 4 januari: stage-3, met start en finish in Al Qaisumah, biedt morgen alweer nieuwe kansen, ook al is de wedstrijdproef ingekort tot 255 kilometer.

Tekst: Website Rallymaniacs.

3- 9e plaats in stage-1. (foto's + filmpje)
2- Dagboek Firemen Dakarteam 1-1-2022: De proloog. (foto's+filmpje)
1- Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2022: De kop is eraf! (foto's+filmpje)

Foto's screenshots RTL7 en filmpjes Firemen Dakarteam: stage-2