Datum: 25-01-2022 - 15:00

30
dec
'21
Zesde deelname in Dakar Rally 2022 voor Firemen Dakarteam. (foto's)
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

Firemen Dakarteam in Dakar Rally 2022: De kop is eraf! (foto's+filmpje)

Van 1 januari t/m 16 januari 2022 zal weer de zwaarste rally ter wereld gereden worden, de Dakar Rally. Op RTL7 zal dagelijks verslag gedaan worden van deze loodzware wedstrijd in één van de meest onherbergzame gebieden. Via de eigen social media van het Firemen Dakarteam maar ook via Blik Op Noordwijkerhout zal het mediateam jullie op de hoogte houden over verloop....

van de rally en de prestaties van het Firemen Dakarteam van captain Richard de Groot uit Noordwijkerhout. Soms met foto’s, soms met filmpjes en soms helaas alleen met tekst. Het internet bereik is een groot goed, maar nog niet in alle uithoeken van de wereld even stabiel.

Raceteam bestaat uit: Richard de Groot (o.a. Noordwijkerhouter, eigenaar Formule 2 tankstations, eigenaar rally-team, teamcaptain en chauffeur), Jan Hulsebosch (hoofdmonteur), Mark Laan (navigator) Serviceteam: Mac Meiland, Mike Hulsebosch, Johan Vis, Chris van der Voort. Marketing en media: Remco Heilbron, Simone van Huijstee. 

Dagboek Firemen Dakarteam 30-12-2022: De kop is eraf!

Vrijdag 24 december
Was het Firemen Dakarteam weer even bij elkaar, het team had met elkaar afgesproken in de werkplaats. Nadat het hele team die dag voor de 2e keer (eerste 20 december) de verplichte PCR-test had gedaan, de reden is een extra tussenstop in Cairo ipv een directe vlucht.

In de werkplaats lag het nieuw tenue voor het team voor 2022 klaar. Broeken, T-shirts, polo’s, truien, jassen en schoenen. Een mooi moment ook voor de redactie van Blik Op Noordwijkerhout om als trouwe volger en verslaggever even teamfoto’s te komen schieten. 

25 december
Kerst met de familie …

Zondag 26 december
Tsja … wat is er te melden over een vertrek van drie weken wat je vanwege de lockdown wederom op de kiss and ride moet doen. Vreselijk … Maar goed, afgezien daarvan was de reis verder eigenlijk zeer voorspoedig. Om 15.00 uur was het wheels up richting Cairo, om 2030 (lokale tijd) landden we om vervolgens weer om 22.30 uur richting Jeddah te vliegen. Alles volgens planning …

Maandag 27 december
Was een lange dag. Zonder enige vertraging landden we om 02.30 uur uur in Jeddah. Na de bagage verzameld te hebben en het transfer naar de haven geregeld te hebben kwamen we om 04.30 uur aan bij een ASO havenkantoor. Daar moesten we tot 0800 uur wachten. Bij dat kantoor moet je namelijk de sleutels van de trucks ophalen om deze vervolgens uit stallingsplaats in de haven te kunnen ophalen.

Check; en om 11.00 uur konden we vervolgens naar het bivak van Jeddah. Onderweg nog even tanken, 12.00 uur aankomst op bivak, bivak opgezet, geluncht, weer (!) een PCR test gedaan, nog wat geklust, een powernap (omdat het zo’n lange dag is). 17.00 weer wakker, laatste klusjes, 20.00 uur aan de macaroni, nog een laatste klusje dan. En om 22.30 uur te bed.

Dinsdag 28 december
De eerste “gewone” dag. We mochten een uurtje langer blijven liggen. Rustig opstaan, 08.00 uur een bakkie en aan het ontbijt. Iemand de uitslag van de PCR test al binnen? Nope … Geheel volgens verwachting werden er nóg een paar punten op de i gezet. Maar al snel daarna reden Mark en Jan met de race truck richting de hoofdorganisatie voor de eerste keuring: de navigatie en IRI track keuring. Iemand de uitslag van de PCR test al binnen? Nope …

Zonder al te veel van jullie tijd in beslag te nemen komt het erop neer dat: we op de juiste manier en met de juiste middelen de weg kunnen vinden. En dus stickers, krullen en vinkjes. Iemand de uitslag van de PCR test al binnen? Nope …

Hmmm die uitslag hadden we ondertussen wel moeten hebben. Na een bezoekje aan de teststraat bleek dat ze zich toch iets op de organisatie hiervan verkeken hadden. Pardon?!?! Twee van ons hadden de mail met de negatieve uitslag ontvangen, vervolgens ontvingen twee van ons de negatieve test uitslag direct van de medewerkers van de teststraat.

Maar de overige teamleden (5 in totaal) moesten toch écht een app sturen om de PDF via whatsap te ontvangen. In het kader van ‘s lands wijs, ’s lands eer kijk je elkaar dan met gefronste wenkbrauwen aan en volg je maar gewoon het geadviseerde traject. Iets met choose your battles. Uiteraard kwam het gelukkig allemaal weer goed.

Woensdag 29 december
En vanaf het bivak, in de schaduw van het King Abdullah Sports City stadion, is het net alsof we niet weggeweest zijn. Gek, maar toch een vertrouwd gevoel. JAAAAA !!!! Eindelijk testen! Eindelijk het veld in. Eindelijk (met beleid) vol gas. Hierbij de foto’s tot nu toe en het eerste filmpje met de eerste meters door het zand....

TOT SNEL!

Foto's team BON. Foto's en filmpje ter plaatse PR.