Datum: 21-01-2022 - 09:49

26
dec
'21
22-jarige vriend voor de rechter wegens verzet bij aanhouding 20-jarige Noordwijkerhouter.
Geschreven door Redactie BON > Gidie Vogels

22-jarige vriend voor de rechter wegens verzet bij aanhouding 20-jarige Noordwijkerhouter.

Een 22-jarige Noordwijker stond 23 december voor de Haagse politierechter, hij probeerde op 7 oktober 2021 te verhinderen dat zijn Noordwijkerhoutse vriend door de politie werd aangehouden. De politie was op de bewuste dag naar de Victoriberg gereden voor een melding over het vernielen van een bushokje. Een groepje jongeren onder invloed van alcohol stond aan de overkant van de straat. Een 20-jarige Noordwijkerhouter weigerde...

zich te legitimeren en stompte zelfs een agent. De politie wilde de man aanhouden toen de verdachte Noordwijker tussenbeide sprong. De agenten waren vervolgens zo druk bezig met de Noordwijker dat de Noordwijkerhouter er vandoor kon gaan. De Noordwijker moest met pepperspray tot bedaren worden gebracht, volgens de 22-jarige man wilde hij alleen maar de boel sussen. 

"Voor ik het wist, lag ik op de grond met pepperspray in mijn gezicht”, vertelde hij aan de politierechter. Volgens het OM had de Noordwijker de politie gewoon haar werk moeten laten doen. Er werd 500 euro boete tegen de verdachte geëist, de rechter besloot uiteindelijk om 250 euro boete op te leggen.

De advocaat van de verdachte vroeg om vrijspraak omdat de verklaringen van beide agenten volgens hem niet met elkaar overeenkwamen en was er volgens de advocaat excessief gebruik van geweld gemaakt door de agenten. 

De rechter was het daar niet mee eens, want de politie mocht in deze situatie wel degelijk pepperspray gebruiken. „U bent gewoon vervelend geweest en dus niet meer doen”, zei de rechter tegen de verdachte. De ontsnapte 20-jarige vriend uit Noordwijkerhout moet zich later nog verantwoorden bij de rechter.

Bron Leidsch Dagblad.