24
dec
'21
Deze kerstvakantie opnieuw gratis coronaproof activiteiten voor Noordwijkse jongeren.
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Deze kerstvakantie opnieuw gratis coronaproof activiteiten voor Noordwijkse jongeren.

Een online festival, bingo en escaperooms. Voor jongeren in Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk zijn er deze kerstvakantie veel gratis activiteiten. Welzijnskwartier, Sportbedrijf Noordwijk, YoungPWR.nl en de gemeente Noordwijk willen hiermee verveling en vereenzaming van jongeren tegengaan. Opnieuw een kerstvakantie in lockdown is een tegenvaller. Om jongeren positieve lichtpuntjes en momenten...

van ontspanning te geven, worden er komende weken veel gratis activiteiten georganiseerd. Alle activiteiten zijn coronaproof en worden binnen de geldende maatregelen georganiseerd.

Online Bingo
Op twee avonden wordt er een online bingo georganiseerd. Op 29 december voor jeugd jonger dan 16 jaar, waar het hele gezin aan mee mag doen. Op 5 januari 2022 is er een bingo voor jongeren van 16+. Een hilarische online gezelligheidsactiviteit die 2 uur duurt en waar leuke prijzen zijn te winnen. Tijdens de bingo is er onderling veel interactie via de livechat en een social room. De bingo’s gaan door bij meer dan 40 deelnemers. Meedoen is gratis. Inschrijven voor Online Bingo.

Escape room
Ook kun je gratis meedoen aan de online escape room Maria’s Villa. Als team los je aan de hand van uitdagende puzzels een eeuwenoud mysterie op. De spelers staan online in verbinding met elkaar, zodat ze het gevoel hebben echt samen te zijn. De gemeente verstrekt gratis toegangscodes aan jongeren (zolang de voorraad strekt). Meer informatie is te vinden op Maria's Villa.

Online festival met oud & nieuw
Op 31 december 2021 is er van 22:30 tot 3:30 uur het online festival LIT 2022. Een gratis festival met bekende artiesten zoals Mr. Belt & Wezol, Freddy Moreira, en Diaz & Bruno. Jongeren kunnen hier niet alleen naar kijken, maar ook live chatten met elkaar. De streamlink en meer informatie is te vinden op website LIT 2022.

Buitenactiviteiten
Voor jongeren die zin hebben om fysiek en actief bezig te zijn in de buitenlucht is er op 30 december 2021 een lasergame battle in het bos. Om 2022 sportief in te luiden is er op 5 januari 2022 een mountainbikerit door de Noordwijkse duinen en op 6 januari 2022 een bubbelvoetbaltoernooi.

Online game events
Voor de jongeren die liever online de strijd aangaan zijn er op 5 en 7 januari diverse online game events gepland zoals Fall Guys, Among Us en GTA Racing. Voor elk spel zijn er leuke prijzen te winnen.

www.noordwijkactief.nl 
Alle jongeren uit Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk kunnen gratis meedoen. Bij alle activiteiten worden de coronaregels strikt gehanteerd. Op de website Noordwijk Actief staat een totaaloverzicht van alle activiteiten en kun je je inschrijven. Komende week worden de activiteiten verder aangevuld. Wees er wel snel bij want vol = vol.