Datum: 21-01-2022 - 08:38

23
dec
'21
De nieuwe Zilker Feestvlag onthuld voor De Zilk en te koop in twee maten. (foto's)
Geschreven door Feestcommissie De Zilk

De nieuwe Zilker vlag onthuld voor De Zilk en te koop in twee maten. (foto's)

Daar is hij dan....'De Zilker vlag' en met trots is deze prachtige vlag donderdagmiddag 23 december onthuld. Hij is in de top van de vlaggenmast van Feestcommissie De Zilk gehesen, in de bocht van de Zilkerduinweg en de Beukenlaan. De vlag is ontworpen door George Lengers en samen met voorzitter Rob Hulsebosch van de Feestcommissie onthuld bij het bord van De Zilk aan het begin van het dorp...

De Zilker vlag is mede tot stand gekomen door steun van Heerenclub De Zilk. De kleuren rood en geel in de vlag zijn de officiële kleuren van de provincie Zuid-Holland. Het blauw is afkomstig van de (oude) vlag van de gemeente Noordwijkerhout. De leeuw verbeeldt de Hollandse leeuw.

De drie bloembedden, komende vanuit de horizon symboliseren de, historisch gezien, belangrijkste bedrijfstak van het dorp: het telen van hyacinten, narcissen en tulpen. Maar ze kunnen ook gezien worden als de drie-eenheid Geloof, Hoop en Liefde, de woorden behorende bij onze Heilig Hart kerk.

De blauwe golven verwijzen naar het water dat altijd al belangrijk is geweest voor ons dorp en de bollenteelt. Nog steeds wordt het grondwaterpeil gedurende het hele jaar gereguleerd om De Zilk en omstreken geschikt te houden voor de bollenteelt. Daarnaast ligt De Zilk samen met Noordwijk en Noordwijkerhout aan de duinenrij en de zee.

Een vlag om als inwoner van De Zilk trots op te zijn! Een gevelvlag kost € 10,- per stuk (1m x 1,50m) en de mastvlag € 25,- per stuk (1,5m x 2,25m). Bestel hem door het volgende formulier in te vullen, klik hier.

Foto's BON.