Datum: 31-03-2023 - 18:24
Geniet met Pasen van een Paasontbijt, Paasbrunch of Paasdiner bij:
Como & Co, Eeterij de Beleving of Landgoed Tespelduyn. Klik hier!
Klik hier voor alle (weekend)acties!

 

20
dec
'21
Stichting Support de Schelft wegens succes opgeheven in Noordwijkerhout.
Geschreven door Stichting Support de Schelft
Foto's Redactie BON

Stichting Support de Schelft wegens succes opgeheven.

Op 14 november 2020 werd de Schelft in Noordwijkerhout verwoest door een brand. Een groep vrijwilligers startte Stichting Nieuwe Start de Schelft (ook wel ‘Support de Schelft’ genoemd) en zamelde samen met ruim 160 vrijwilligers en honderden donateurs via een crowdfundingactie ruim 42.000 euro in voor gedupeerde verenigingen. Support de Schelft heeft het grootste gedeelte van het ingezamelde bedrag...

in overleg met de gedupeerde verenigingen uitgekeerd aan de verenigingen. Voorzitter Sanneke Nulkes ‘Het is geweldig om te zien dat de verenigingen het geld direct goed konden gebruiken voor nieuwe kleding en materialen.

Nu de stichting haar doel heeft behaald, is het tijd om de stichting wegens succes op te heffen. We mogen als dorp trots zijn op wat we hebben bereikt en dat we de verenigingen de nieuwe start geven die we ze allemaal gunnen'.

Opening tijdelijke Schelft
Het bestuur van de stichting kijkt, samen met alle Noordwijkerhouters, uit naar de opening van de tijdelijke Schelft (zie foto's bouw tijdelijke Schelft in de fotogalerij). Het bedrag dat op het moment van opheffen van de stichting nog op de rekening staat, wordt ingezet voor de feestelijke opening van de nieuwe tijdelijke Schelft.

Het bestuur kijkt terug op een hele fijne samenwerking met elkaar en met alle donateurs, sponsors en bedrijven en personen die belangeloos meehielpen tijdens de crowdfunding. Voorzitter Sanneke Nulkes: ‘Ongelofelijk hoeveel mooie initiatieven ontstonden: niemand heeft zich laten tegenhouden door de corona maatregelen die destijds golden.

Het bracht juist creativiteit en inventiviteit naar boven en er ontstond bijvoorbeeld een online veiling, een kerstkaartenactie en diverse ondernemers startten zelf acties op. Dit laat zien dat we als dorp klaar staan voor elkaar als dat nodig is, geweldig!’

Hoewel de stichting wordt beëindigd, blijven de individuele bestuursleden (André van der Vossen, Jacques van Diemen, Aart de Jong, Angela Heemskerk, Doris van Kampen, Arjan Laros) zich op individuele titel inzetten voor zowel een definitieve Schelft als voor de verenigingen.

Foto's BON bouw tijdelijke Schelft.