Datum: 12-08-2022 - 17:36
Nieuwe aanbiedingen met (weekend)voordeel op actiepagina, klik hier.
17
dec
'21
 Afvalinzameling Meerlanden voor de gehele gemeente Noordwijk.
Geschreven door Gemeente Noordwijk

Afvalinzameling Meerlanden voor de gehele gemeente Noordwijk in 2022.

Meerlanden verzorgt de afvalinzameling al voor Noordwijkerhout en De Zilk. Met ingang van 1 januari 2022 gaat Meerlanden dit ook doen voor Noordwijk. Begin december 2021 is een brief met de belangrijkste wijzigingen naar alle inwoners gestuurd. De ophaaldagen: In Noordwijk blijven de ophaaldagen van het afval hetzelfde als afgelopen jaar. In Noordwijkerhout en in De Zilk veranderen de ophaaldagen...

voor de meeste wijken. Die ophaaldagen staan in de Meerlanden afvalkalender of in de Meerlanden app. Deze kan je downloaden via Google Play of de App Store. De afvalcontainer zet je op de ophaaldag voor 7:30 uur op de gebruikelijke plaats. Een handige tip: de app kan zo ingesteld worden, dat je een berichtje ontvangt als je de afvalcontainer aan de weg kunt zetten.

Milieupas
Voor 1 januari 2022 verstuurt Meerlanden via de post een nieuwe milieupas naar alle huishoudens in de gemeente. Deze milieupas geeft toegang tot de milieustraten in Noordwijkerhout en Katwijk. Voor de milieustraat in Noordwijkerhout is ook een geldig legitimatiebewijs nodig. Inwoners die de milieupas gebruiken voor de ondergrondse container voor restafval, gebruiken de nieuwe pas hier ook voor.

Grofvuil
Grofvuil kun je gratis wegbrengen naar de milieustraat in Katwijk of Noordwijkerhout. Vanaf 1 januari 2022 betaal je voor het ophalen van grofvuil, als daar gebruik van wordt gemaakt. Het tarief hiervoor wordt in de raadsvergadering van 21 december 2021 vastgesteld.

Vragen over afvalinzameling
Voor vragen over afvalinzameling kunnen inwoners terecht bij Meerlanden. Dit kan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via +31 (0)297 38 17 17. Meer informatie staat op de website van Meerlanden.

Afvalinzameling de komende jaren
In de komende jaren willen we in de gemeente Noordwijk meer grondstoffen uit restafval halen. Zo kunnen we meer hergebruiken en verminderen we het restafval. Daarvoor gaat er één en ander veranderen. In een overzicht van vragen en antwoorden hebben we alvast een aantal zaken op een rijtje gezet.