Datum: 01-06-2023 - 16:43
16
dec
'21
Nieuwe dienstregeling Arriva Zuid-Holland Noord vanaf 9 januari 2022.
Geschreven door Arriva
Foto's Redactie BON

Nieuwe dienstregeling Arriva Zuid-Holland Noord vanaf 9 januari 2022. (update buslijn 90)

In 2022 introduceert Arriva in de regio Leiden, naast de winter- en vakantiedienstregeling een lentedienst- regeling. In mei en juni neemt het aantal reizigers op de drukke lijnen namelijk aanzienlijk af. Er zijn dan nog te veel reizigers voor een vakantiedienstregeling, maar op sommige lijnen is het ook niet meer nodig om de winterdienstregeling (met veel ritten) te rijden. De lentedienstregeling wordt ingevoerd...

op de trajecten Noordwijk-Leiden (buslijnen 20 en 21), Zoetermeer-Leiden (R-net 400), Katwijk-Leiden (R-net 430 en 431) en Bio Science Park (buslijn 9), en geldt in mei en juni, maar ook tijdens de schoolvakanties in februari, mei en oktober.

Buslijn 90 - Qliner lijn 385
De bussen op lijn 90 uit Lisse - Noordwijkerhout - Noordwijk rijden vanaf de halte Gemeentehuis in Katwijk volgens de route van buslijn 37 door Rijnsburg, Nieuw Rhijngeest en Bio Science Park (BSP) naar Leiden Centraal. Op buslijn 90 is er alle dagen van de week een uurdienst. Lijnnummer 37 komt daarmee te vervallen.

De route van lijn 90 wordt vanaf Katwijk overgenomen door Qliner lijn 385, deze rijdt vanaf halte Gemeentehuis in Katwijk volgens de route van lijn 90 naar Wassenaar en Den Haag. Lijn 90 vervalt op het traject naar Den Haag.

Bij de haltes Gemeentehuis in Katwijk of Boerenburg in Noordwijk sluiten de lijnen 90 en 385 op elkaar aan, zodat inwoners van Noordwijkerhout van en naar Wassenaar en Den Haag kunnen blijven reizen. Qliner 385 rijdt op werkdagen overdag een halfuurdienst en in de avonduren en in het weekend een uurdienst.

Buslijnen 20 en 21 
Buslijn 221 via Bio Science Park (BSP) in Leiden wordt ‘omgebouwd’ tot buslijn 21 via Rijnsburg en Oegstgeest. Met buslijnen 20 en 21 krijgen Noordwijk, Rijnsburg en Oegstgeest een hoogfrequente verbinding met Leiden Centraal: in de daluren rijden de bussen samen acht keer per uur.

Is Bio Science Park de bestemming van de reiziger, dan kunnen zij op Leiden Centraal overstappen op een van de vele ritten op de buslijnen 9, 38 of 90 van en naar het Bio Science Park. Lijnnummer 221 (en daarmee ook 621) komt te vervallen. Tot medio maart 2022 rijdt lijn 20 wegens werkzaamheden aan de Parallel Boulevard een alternatieve route.

Kijk voor meer info op www.arriva.nl/noordwijk of via de reisplanner klik hier.

Stadsdienst Leiden
Op alle stadslijnen in Leiden rijden de bussen ’s avonds vanaf ca. 21.00 uur én op zondag een uurdienst. Omdat er ’s avonds geen bus rijdt op lijn- 1, rijdt bus 2 in de wijk Stevenshof de ‘langere’ route van lijn 1. In de kerstvakantie (twee weken) en zomervakantie (zes weken), rijden de stadsbussen in Leiden volgens de vakantiedienstregeling op werkdagen én op zaterdag.