Datum: 27-09-2023 - 22:36
15
dec
'21
Bezwaar tegen dwangsom afgewezen voor huisvesten arbeidsmigranten in pand 's-Gravendamseweg in Noordwijkerhout.
Geschreven door Redactie BON
Foto's Redactie BON

Bezwaar tegen dwangsom afgewezen voor huisvesten arbeidsmigranten in pand 's-Gravendamseweg.

De eigenaar en huurder van het pand ’s-Gravendamseweg 2 t/m 2c in Noordwijkerhout, hebben enige tijd geleden van de gemeente Noordwijk een last onder dwangsom opgelegd gekregen omdat deze bouwwerken worden gebruikt voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Het bestemmingsplan staat dat niet toe en daarom werd er een dwangsom opgelegd om dit te beëindigen. Tegen die lasten...

onder dwangsom hebben de eigenaar en huurder bezwaarschriften ingediend. De Regionale Commissie Bezwaarschriften heeft de gemeente Noordwijk op 12 november 2021 geadviseerd de bezwaarschriften af te wijzen en een nieuwe begunstigingstermijn op te nemen voor het beëindigen van de overtredingen. (Klik hier voor meer info over 'last onder dwangsom' en 'begunstigingstermijn')

Het college van B&W heeft het advies van de Regionale Commissie Bezwaarschriften overgenomen, met uitzondering van het deel dat betrekking heeft op de verlenging van de begunstigingstermijn. Van dat deel van het advies wijkt het college af en geeft men de overtreders geen nieuwe begunstigingstermijn voor de beëindiging van de overtredingen.